Indrejse i USA via vejen

Udgivet: Feb 26, 2021, Redigeret: Feb 26, 2021

Introduktion

De fleste kvalificerede rejsende fra Visa Waver Programmet (VWP) kommer til USA via kommercielle luft- eller søfartsselskaber, eller via vej. De, der ankommer til lands, gør det normalt ved at krydse ind i USA gennem den canadiske grænse, eller den mexicanske grænse, selvom det er mindre hyppigt. Denne artikel vil undersøge disse rejsendes krav, når de rejser til eller fra USA via vej, og ser på nogle af de komplikationer, der kan opstå, når man blander landrejser med luft- eller sørejser.

Hvad hvis jeg krydser den canadiske grænse til USA uden en ESTA?

Rejsende, der holder pas fra Visa Waver lande, der ankommer til USA fra den canadiske grænse, behøver ikke en ESTA. De bliver dog nødt til at udfylde en papirbaseret I-94W formular ved landegrænsen. Listen over land, færge og jernbaneovergangssteder fra Canada til USA findes her.

Hvad hvis jeg har en ESTA, men rejser til USA via land, via Canada?

Rejsende med en ESTA vil opleve en mere strømlinet indrejse i USA, da de ikke er påkrævet at udfylde en I-94W formular ved landegrænsen. Det vil tage kortere tid at udfylde en online ESTA-ansøgning end at udfylde en papirformular, selvom det kan tage op til 72 timer at få en godkendelse, og derfor rådes rejsende til at ansøge, før de kører til den amerikanske grænse.

Hvad er en I-94 formular?

Der er to typer I-94 formularer, og deres anvendelse er kun til at behandle ankomster af ikke-amerikanske borgere til USA via land. En type formular er specifikt beregnet til rejsende i VWP berettigede lande. Denne formular kaldes the Form I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record. Den anden formular er til ikke-VWP og ikke-amerikanske statsborgere og kaldes the Form I-94 Arrival/Departure Record.

Rejsende, der ankommer til USA med fly eller båd, behøver ikke at udfylde nogen af I-94 formularerne, i stedet kræves de kun en ESTA eller et Amerikansk visum.

Hvilke oplysninger anmodes der om på en I-94W formular?

En I-94W formular kræver de samme oplysninger og har de samme spørgsmål som en ESTA-ansøgning. Det er således fornuftigt, at rejsende der er berettiget i Visa Waiver programmet, udfylder en ESTA-ansøgning online, før de kommer ind i USA, i stedet for at udfylde et papir I-94W-skema ved grænsen.

Hvad hvis jeg forlader USA til lands?

Rejsende, der forlader USA via vejen, skal returnere stubben i bunden af deres I-94W formular, der kaldes en 'Departure Record'. Den Departure Record skal returneres inden datoen for tilladt ophold, skrevet på deres I-94W. Den indeholder havnen, datoen, transportøren og flynummer/skibets navn på den rejsendes afgangsrejse. Dette skal returneres eller gives til de amerikanske grænsemyndigheder, når man krydser den canadiske grænse.

Hvad hvis jeg forlader USA til vands eller I luften?

Hvis du forlader USA ad søvejen eller i luften efter ankomst til lands, skal du stadig beholde Departure Record, men du vil sandsynligvis ikke blive bedt om at returnere den, da alle kommercielle luft- og søfartsselskaber fører en digital registrering af din afgang og deler dette med U.S. Customs and Border Protection (CBP).

Hvad hvis jeg glemte at returnere min I-94W?

Hvis du har glemt at returnere din I-94W, skal du sende den til den udbyder, der hjælper CBP med at behandle ankomst- og afgangsdata, sammen med bevis for, at du forlod USA, inden varigheden af dit tilladte ophold udløb. Udsend ikke I-94W til din lokale ambassade.

 Denne virksomheds aktuelle adresse kan findes på følgende link: https://help.cbp.gov/s/article/Article-752?language=en_US. Du vil sandsynligvis ikke modtage en bekræftelse på, at din historie er opdateret. Hvis din næste ESTA-ansøgning afvises, uden nogen tydelig grund, kan det sandsynligvis være på grund af din tidligere fejl. Dette kan opdages under en visumsamtale, hvor en ambassade- eller konsulatrepræsentant kan give dig besked om årsagerne til tidligere amerikansk visum- eller ESTA-afslag.

Hvilken type bevis viser, at jeg ikke overskred datoen på min I-94W?

Rejsende skal levere læsbare fotokopier af følgende typer bevis, da originalkopier ikke sendes tilbage. Følgende bevis skal også ledsages med en skriftlig forklaring på engelsk af grundene til, at I-94W ikke blev returneret, samt indeholde et resumé af rejsendes bevægelser og aktiviteter efter at have forladt USA.

  • Det originale boardingpas, du brugte til at forlade USA, Canada, Mexico eller andet territorium, du kørte til efter at have besøgt U.S.A.
  • Fotokopier af hele dit pas, der viser dine pasoplysninger sammen med ankomst- og afgangsstempler af dine besøg i USA og nærliggende områder.
  • Løbesedler, der viser, at du har tjent en indkomst i den periode, du vendte tilbage fra USA inden for din tilladte opholdstid.
  • Bank- eller kreditkortposter, der viser, at du har foretaget transaktioner uden for USA efter dit besøg.
  • Skoleudskrifter eller deltagelse, der beviser, at du havde forladt Amerika på det tidspunkt, du hævdede.

Hvad hvis jeg rejser ind i USA fra Mexico?

De samme regler og procedurer specificeret ovenfor gælder for VWP-rejsende, der ankommer til lands fra Mexico.

Konklusion

VWP-berettigede rejsende, der rejser ind i eller forlader Amerika via den canadiske eller mexicanske grænse, er ikke forpligtet til at ansøge om en ESTA, men at gøre dette vil fremskynde behandlingen af deres ankomst ved landegrænsen. Papirbaserede I-94W formularer kan give anledning til komplikationer, hvorfor rejsende skal være opmærksomme på tidsbesparende aktiviteter, såsom at ansøge om en ESTA, snarere end at gennemføre en I-94W ved grænsen og planlægge andre dele af deres rejserute i USA eller Nordamerika i overensstemmelse hermed.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA