Har jeg brug for et visum eller en ESTA?

Udgivet: Oct 03, 2018, Redigeret: Sep 21, 2018 | Tags: Nægtet for USA Visa, ESTA-støtteberettigelse, USA Visa krav

Indledning

Udenlandske statsborgere, der rejser til USA, skal enten have en ESTA eller et visum. At finde ud af om den rejsende har behov for den ene eller den anden form for rejsetilladelse afhænger af en række faktorer.

Rejsens formål

Hvis du søger at besøge USA for turisme, besøge venner eller familie, forretning, transit, sundhedsmæssige årsager eller andre lignende korttidsformål, bør du afgøre, om du er berettiget til en ESTA. Ansøgning om ESTA er en meget mere enkel og ligetil ansøgningsproces, da ansøgningen om rejsetilladelsen kan udfyldes online. Du kan tjekke, om du kvalificerer for ESTA ved at besøge følgende link for at se, om du har et pas fra et af de 38 visumfritagede lande: https://officiel-esta.dk/esta-krav

Personlige forhold

Der er yderligere faktorer som sundhed, kriminalbaggrund, indvandrings- og rejsehistorie, der påvirker en ansøgers evne til at opnå en ESTA. For at få de mest aktuelle oplysninger om disse spørgsmål, skal du besøge official-esta.com/apply og se de aktuelle kvalificeringsspørgsmål på den nederste del af formularen.

Rejseomstændigheder - En godkendt ESTA er kun nødvendig for rejsende, der kommer ind i USA via havet eller luften, og er derfor ikke nødvendig for dem, der ankommer over land fra Canada eller Mexico.

Ikke kvalificeret for ESTA

Hvis du ikke er berettiget til ESTA eller ønsker at blive i USA i mere end 90 dage, skal du have et B2-turistvisum til turistformål eller et B1-forretningsvisum til forretningsformål.

Turistvisum

Et B2-turistvisum kan bruges til at besøge familie og venner, sightseeing og ferie, modtagelse af lægebehandling, eller deltage i et kort kursus, der ikke er en del af en universitetsuddannelse. B2-turistvisum kan bruges ved ophold på op til 180 dage pr. besøg og udstedes normalt for 10 år, dog kan dette variere afhængigt af ansøgerens personlige forhold.

Forretningsvisum

Et B1-forretningsvisum kan bruges til møder, forhandlinger eller ved afvikling af en ejendom. ”Forretningsaktiviteten”, der udføres af den udenlandske statsborger, skal være tilladt, for så vidt at ansøgeren almindeligvis ikke vil modtage indtægter fra en amerikansk kilde under rejse på et B1-forretningsvisum. B1-forretningsvisum kan bruges ved ophold på op til 180 dage pr. besøg og udstedes normalt for 10 år, dog kan dette variere afhængigt af ansøgerens personlige forhold.

Transitvisum

Dem, der ikke er berettiget til visumfritagelse og rejser gennem USA og videre til en anden destination, skal søge om et C1-transitvisum. Dem, der ønsker at arbejde, investere, studere eller udføre andre lovlige aktiviteter i USA, uanset opholdets varighed eller ESTA berettigelse, bør søge yderligere oplysninger om den visumtype, der passer bedst til deres behov.

Tidslinjer for ansøgningsprocessen

Hvis du har brug for et visum til USA, kan du besøge usa-visas.com for mere information. Visumansøgninger tager typisk mellem 4-8 uger. Dette afhænger imidlertid af tidslinjerne for behandling og arbejdsbyrden på den amerikanske ambassade, hvor ansøgningen blev indsendt. Sørg derfor for at planlægge med disse behandlingstider i tankerne, før du booker din rejseplan via eller til USA. For et tidssvarende tjek på ventetider ved den amerikanske ambassade for besøgende, immigrantvisum og andre typer, kan du besøge https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html for mere information.

Få professionel rådgivning

Hvis du ikke er berettiget til en ESTA eller er blevet nægtet et visum til USA, skal du søge hjælp hos en erfaren og anerkendt advokat med erfaring indenfor indvandring til USA for at finde ud af, om du kan drage nytte af deres tjenesteydelser til at hjælpe dig med at få et visum til USA. Pas på vildledende påstande om "garanterede" visaordninger og andre taktikker, der tager sigte på at narre penge fra brugere.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets

Indlæg