ESTA-krav

Der findes en række ESTA-krav, som ansøgere skal opfylde for at sikre en godkendelse af deres ansøgninger om rejsetilladelse. Mange af ESTA-kravene harmonerer med dem, der blev indført af visumfritagelsesprogrammet i 1988. Denne side opdateres løbende, så den afspejler de seneste ændringer i reglerne fra den amerikanske Department of Homeland Security (DHS). 

Paskrav

  • Du skal have et pas fra et af følgende lande (Australien, Østrig, Andorra, Belgien, Brunei, Chile, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Malta, San Marino, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan eller Storbritannien).
  • Du skal have et pas, der indeholder en maskinlæsbar sektion på den biografiske side
  • Dit pas skal være gyldigt på ansøgningstidspunktet for ESTA og på tidspunktet for din afrejse til USA Hvis din ESTA-godkendelse udløber, mens du er i USA, behøver du ikke at ansøge om en ny ESTA, men du skal sørge for, at du ikke bliver i landet mere end 90 dage under dit besøg. Du kan ikke forny en ESTA-ansøgning, mens du er i USA. Hvis din ESTA udløber, skal du afrejse landet inden for 90 dage efter, at dit pas blev stemplet ved den seneste amerikanske grænseovergang. Besøgende, der ønsker at blive i USA i mere end 90 dage, skal ansøge om et visum ved at besøge den nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat og ansøge om det relevante visa baseret på deres rejseformål.
  • Du skal have et elektronisk pas med en chip (chippen indeholder passets biometriske data). Fra 1. april 2016 skal alle passagerer, der rejser til USA ved hjælp af ESTA-programmet, have et e-pas med en elektronisk chip, som vist. BEMÆRK: Du vil ikke være berettiget til at ansøge om en ESTA, hvis det pas, du vil bruge til at besøge USA, ikke har en elektronisk chip. Hvis det ikke kan konstateres, at dit pas har en elektronisk chip, kan du blive nægtet boarding på indgående amerikanske fly.

Elektronisk chip i pas

Digitalfoto på pas

Maskinlæsbar kode på pas


Rejsekrav

  • Dit besøg i USA er for mindre end 90 dage.
  • Turisme: Dit besøg i USA er for turisme, ferie, besøg hos venner eller familie samt for modtagelse af medicinsk behandling.
  • Forretning: Du besøger USA for at konsultere forretningsforbindelser eller forhandle kontrakter med potentielle kunder.
  • Faglige arrangementer: Du vil deltage i en videnskabelig, uddannelsesmæssig, faglig, eller forretningsmesse eller -konference i USA eller deltage i korte ubetalte uddannelsesophold. Du har ikke ret til at modtage betaling for at deltage i disse begivenheder med undtagelse af refusion af udgifter betalt under dit besøg. 
  • Sociale arrangementer: Dit besøg i USA er for at deltage i sociale arrangementer som dem, der hostes af en broderskabs-, social- eller serviceorganisation. Deltagelse i amatørmusik, sport eller lignende begivenheder eller konkurrencer er også tilladt, hvis besøgende ikke modtager gaver eller priser, der kan udgøre en form for betaling.
  • Fritid: Dit besøg til USA er for et kort rekreativt studieforløb, som f.eks. et strikkekursus, selvom det ikke er tilladt at deltage i kurser, der giver point for et uddannelsesforløb.

Ansøgningskrav

  • Du skal ansøge online om din ESTA.
  • Du skal ansøge om din ESTA forud for din afrejse til USA. Du vil få svar inden for få minutter efter ansøgningen, selvom der for en lille procentdel af ansøgere kan kræves 72 timer for yderligere behandling.

Andre krav

  • Ankomst med fly eller skib: Rejsende, der ankommer til USA med fly eller skib, skal have en returbillet til deres hjemland eller en viderebillet til en anden destination uden for USA. Hvis der rejses på en elektronisk billet, skal en kopi af rejseplanen bæres og præsenteres for de amerikanske indvandringsmyndigheder ved ankomstdestinationen.
  • Ankomst over land: Udenlandske statsborgere, der rejser ind i USA over land fra Canada eller Mexico, skal være i besiddelse af en udfyldt I-94W-formular. I-94W udleveres normalt af immigrationsmyndighederne ved en amerikansk ankomstdestination.
  • *Hvis du rejser transit gennem USA til en destination i Canada, Mexico eller de tilstødende øer, kan du rejse ind i USA på returrejsen ved hjælp af en hvilken som helst transportform, så længe det samlede besøg, herunder begge tidsrum i transit og i Canada, Mexico eller de tilstødende øer, ikke overstiger 90 dage.
  • *Hvis du rejser til en destination uden for Canada, Mexico eller de tilstødende øer, skal returrejsen være på et deltagende luftfartsselskab, men behøver ikke være inden for 90 dage, da du bliver forpligtet til at foretage en ny ansøgning om adgang.

Visumansøgere

Hvis du ikke opfylder alle ovenstående krav, skal du ansøge om visum. Besøg https://usa-visas.com for yderligere oplysninger.

Hvis du ønsker at blive længere end 90 dage i USA eller ønsker at studere på en college- eller universitetsuddannelse, få arbejde, arbejde som medlem af en udenlandsk presse, radio, film, som journalist eller for andre informationsmedier eller at blive permanent bosiddende i USA, skal du ansøge om et passende visum, da dit rejsemål ikke falder ind under retningslinierne for visumfritagelsesprogrammet.


ESTA-afslag

Hvis din ESTA-ansøgning er blevet afslået, skal du søge om visum, hvis du ønsker at rejse til USA. Besøg https://usa-visas.com for yderligere oplysninger.


Korrigering af ESTA-fejl

Hvis du har lavet en fejl i ESTA-ansøgningen, skal du sende en e-mail til de amerikanske told- og grænsemyndigheder (CBP) for at lave ændringer på din ESTA-ansøgning. Gå til CBP for at få yderligere oplysninger:

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1088


Årsager til ikke at være berettiget for ESTA

Udenlandske statsborgere med mindre trafikforseelser, dog uden anholdelse og/eller dom, bør først ansøge om en ESTA for at kunne rejse via visumfritagelsesprogrammet, forudsat at alle andre krav er opfyldt.

For udenlandske statsborgere med en kriminel baggrund kan vi desværre ikke kommentere om deres individuelle omstændigheder eller berettigelse, men alle udenlandske statsborgere anbefales at anmode om en ESTA, inden de forsøger at ansøge om visum. Udenlandske statsborgere fra lande under visumfritagelsesprogrammet, der ønsker at rejse til USA, er ikke berettigede, hvis de opfylder nogen af følgende kriterier:

  • er blevet anholdt
  • har en straffeattest
  • har visse smitsomme sygdomme
  • er blevet nægtet indrejse til USA
  • er blevet deporteret fra USA
  • tidligere er blevet boende længere end tilladt på et visa eller under visumfritagelse
  • har været i Iran, Irak, Libyen, Somalien, Sudan, Syrien eller Yemen på eller efter den 1. marts, 2011
  • har dobbelt statsborgerskab i et land under visumfritagelsesprogrammet og Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Ansøg om ESTA

ESTA er påkrævet til rejser i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger. Hvis du ikke får en ESTA, kan du blive nægtet indrejse ved grænsen og få en stor bøde. Det tilrådes at ansøge snarest muligt.

Ansøg om ESTA