Visum til San Francisco, Californien USA

Udgivet: Aug 12, 2019, Redigeret: Jul 25, 2019 | Tags: USA Visa, ESTA

Visum til San Francisco, Californien USA

Indledning

Spørg hvem som helst, om hvad man skal se, når man besøger San Francisco, og chancerne er, at de vil nævne Golden Gate Bridge eller Alcatraz. Men denne by med 870.000 indbyggere, der ligger på 50 kvadratkilometer rundt om San Francisco Bay, er så meget mere end det. Denne guide giver et overblik over turistaktiviteter samt information om, hvorvidt du skal bruge visum til San Francisco.

ESTA eller et visum til San Francisco?

For borgere fra de fleste lande kræves der et gyldigt visum for at rejse til San Francisco. Borgere i 'deltagende lande' er berettiget til at rejse hertil for en periode på højst 90 dage med henblik på turisme eller visse ubetalte forretningsaktiviteter uden visum under 'visumfritagelsesprogrammet' (VWP). For at øge sikkerheden kræver Department of Homeland Security (DHS) desuden, at enhver person, der ønsker at rejse ind i USA under VWP, først skal bekræfte deres godkendelse ved en onlineproces, der kaldes Electronic System for Travel Authorization (ESTA). En komplet liste over lande, der er omfattet af programmet, er offentliggjort online af DHS.

Forskellen på ESTA og et visum

ESTA er ikke visum. Det er en sikker service, der gør det muligt for VWP-ansøgere at udfylde og indsende det påkrævede skema online sammen med et behandlingsgebyr. Systemet kontrollerer derefter, om ansøgeren rent faktisk er berettiget, og i så fald vil der blive udstedt en ESTA (gyldig i to år eller indtil passet udløber, hvis dette er før de to år). ESTA bekræfter kun indehaverens berettigelse til at rejse ind i landet under visumfritagelsesprogrammet for at deltage i turistaktiviteter eller ubetalte forretningsaktiviteter, såsom deltagelse i en konference. Alle andre aktiviteter, herunder arbejde, studie, ægteskab eller fast bopæl kræver et passende visum udstedt af en amerikansk ambassade eller et konsulat. Selv med henblik på turistrejser er forskellen på ESTA og visum markant. For eksempel kan et besøgsvisum forlænges ud over den angivne varighed, mens dette ikke er muligt under visumfritagelsesprogrammet. For rejsende med visum er det ikke nødvendigt at ansøge om ESTA, og det anbefales på det kraftigste, at enhver rejsende, der er berettiget til at rejse ind i landet under VWP, men ikke er sikker på, om hvad de agter at gøre der, er tilladt i henhold til denne ordning, i stedet bør ansøge om et passende visum til San Francisco.

Kultur

Meget af San Franciscos farverige historie med hippier, flower power, fri kærlighed, psykedelisk rockmusik og narkotikascenen er dokumenteret rundt omkring i byen. I dag handler San Francisco om højteknologiske digitale iværksættervirksomheder, Silicon Valley, China Town, international mad, historisk arkitektur, svævebaner og moderne attraktioner.

Rejse til San Francisco:

Eftersom San Francisco er beliggende på USA’s vestkyst, tager det lidt over 11 timer at flyve direkte fra Danmark til San Francisco. Mange vælger at opdele en to-ugers ferie og tilføje mellemlandinger på et par dage på to eller tre forskellige destinationer på vej hertil.

Byen ligger kun 13 miles fra lufthavnen og kan nemt nås med hotel shuttle bus, taxa eller byens hurtige metro, der kører fra den internationale terminal.

At komme rundt i San Francisco:

Uanset hvor du vælger at bo i byen, er det nemt og hurtigt at komme rundt. For hastighed; taxa eller metro, og bybusser har hyppige afgange og er billige. Men når du besøger det bakkede San Francisco, skal tage en tur med svævebanerne.

Værd at besøge i San Francisco:

Som en af de syv moderne vidundere, skal du se Golden Gate Bridge. Uanset om du kører over den i taxa, går eller cykler, vil de 2,7 km over broen fremhæve omfanget af denne bedrift inden for bygningsteknik.

Tag en guidet tur til Alcatraz. Hvis du tør, bliver der også arrangeret natlige ture til denne uhyggelige ø og dets spøgelser fra forgangne tider.

Utroligt nok er det næste sted det mest besøgte af alle byens attraktioner, og det er nemt at se hvorfor. PIER 39 på Fisherman's Wharf på Beach Street, tilbyder to niveauer af fantastisk havudsigt, søløver solbader på menneskeskabte øer, restauranter, caféer, barer, underholdning, shopping og Aquarium of the Bay. Afsæt en eftermiddag.

Andre interessante områder omfatter Crissy Field på 1.000 hektar. Denne park tæt ved broen har en strand, restauranter og fiskemoler, og er meget populær blandt lokalbefolkningen til at hænge ud, gå med hunden og jogging.

Besøg China Town og oplev historien, den travle atmosfære, arkitekturen og de kinesiske restauranter.

For dem, der interesser sig for graffitikunst, bør man tage til Mission Street Tour. To blokke med farvestrålende mure og bygninger, dedikeret til graffitikunsten.

California Academy of Sciences har noget for alle aldre. Med sit naturhistoriske museum, akvarium, planetarium og pingvinkoloni er her noget for enhver smag.

Der er så mange andre steder at besøge, men på et eller andet tidspunkt bliver vi nødt til at spise.

Frokost og aftensmad i San Francisco:

Hotellerne kan tilbyde alt inden for mad, men det er altid rart at komme ud og spise som en de lokale. Nyd en snack ved frokosttid på dine rejser. Ike's Place i Castro laver sandwich, som du aldrig har smagt før. Sam's Anchor Cafe i Tiburon tilbyder brunch og burgere samt gode skaldyrsretter. Mama er i Washington Square kan lave french toast på fem forskellige måder, omeletter, egg benedict og krydret italiensk pølse. Mens Ferry Building har restauranter og madboder, som kan tilfredsstille selv de mest kræsne smagsløg.

Om aftenen kan du besøge steder som Coqueta for at nyde traditionelle spanske retter med udsigt over bugten.

Nob Hill Cafe har specialiseret sig i traditionel italiensk madlavning ,og stedet begynder at blive fyldt omkring kl. fem om eftermiddagen.

Gracias Madre tilbyder vegetariske og veganske retter tilberedt i mexicansk stil.

Opsummering

Mens forlystelsesparkerne i Florida stadig er turistmagneter, er det noget helt specielt af besøge San Francisco. Byens historie, gammel og moderne, dens placering i bugten, dens arkitektur, dens kultur og dens mad gør byen til et yndlings rejsemål for dem, der ønsker at udforske en rigtig amerikansk by.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA