Visum til New York

Udgivet: Aug 28, 2018, Redigeret: Nov 09, 2019 | Tags: USA Visa ansøgning, USA Visa krav, USA Visa

Hvis du er interesseret i et visum til New York eller en ESTA-visumfritagelse, vil denne korte artikel give dig de nødvendige oplysninger for din ansøgning.

New York er byen, der aldrig sover. New York er en af de mest beundrede turistattraktioner i verden. Byen har over 54 millioner udenlandske og amerikanske turister hvert år. Dermed kan man nemt forestille sig den store aktivitet og popularitet verden over. Denne enorme by har mere en 110 km² offentlige parker og 23 km offentlige strande. Der er mange attraktioner i New York, der fortryller turisterne. Desuden er disse attraktioner så varierede, at byen har noget for enhver alder og interesse. Vigtigst er det, at byen er magisk melodisk med sin enorme musikkultur og historie. New York City er berømt for sin madkultur, som er meget varieret. Selv de sjældneste af sjældne retter er let tilgængelige i byen. Et visum til New York eller en visumfritagelse skal indhentes, inden du rejser til New York.

Visumfritagelsesprogrammet (ESTA)

Visumfritagelsesprogrammet (VWP) var beregnet til at gøre det lettere for pasindehavere fra visse lande at komme ind i New York uden at ansøge om visum. I øjeblikket er der 39 lande, der er medlemmer af visumfritagelsesprogrammet. Personer, der ønsker at besøge New York i under 90 dage, for enten turisme, forretningsformål, transitformål eller lægebehandling, kan være berettiget. ESTA-visumfritagelse udstedes for op til to års gyldighed eller datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først.

Der er nogle yderligere krav, der skal opfyldes for at være berettiget til visumfritagelsesprogrammet. Disse er angivet nedenfor:

GODKENDTE FORRETNINGSFORMÅL

  • Konsultation med forretningsforbindelser
  • Deltage i en videnskabelig, uddannelsesmæssig, faglig, eller forretningsmesse eller konference
  • Deltag i kortvarig træning (du må ikke blive betalt fra nogen kilde i New York, med undtagelse af udgifter i forbindelse med dit ophold)
  • Forhandle en kontrakt

GODKENDTE TURISMEFORMÅL

  • Turisme
  • Ferie
  • Besøg hos venner eller slægtninge
  • Lægebehandling
  • Deltagelse i sociale arrangementer hos broderskabsorganisationer, sociale eller serviceorganisationer
  • Deltagelse af amatører i musik, sport eller lignende begivenheder eller konkurrencer, hvis de ikke bliver betalt for deltagelse. Tilmelding i et kort rekreativt studieforløb, som ikke godskrives mod færdiggørelse af en uddannelse (for eksempel en to-dages madlavningsklasse mens du er på ferie)

REJSEFORMÅL, SOM IKKE ER TILLADT PÅ VISUMFRITAGELSESPROGRAMMET

  • Studier, som kan godskrives mod færdiggørelse af en uddannelse
  • Beskæftigelse
  • Arbejde for udenlandsk avis, radio, film, journalister, eller andre informationsmedier
  • Fast bopæl i USA

Yderligere krav

  1. En besøgende skal have tilladelse i henhold til ESTA (Elektronisk system til rejsetilladelse). ESTA er etableret under Department of Homeland Security (DHS), de amerikanske told- og grænsemyndigheders (CBP) automatiserede webbaserede system for at bestemme, om det er muligt at rejse uden visum til New York for turisme eller forretningsformål.
  2. Du kan kun komme ind i USA, hvis du rejser på en godkendt tur-retur billet ad luftvejen eller ad søvejen.
  3. Du har ingen tidligere afslag på at kunne krydse grænsen. Du er måske ikke berettiget til at modtage en ESTA, hvis du er blevet afvist ved en tidligere amerikansk visumansøgning.
  4. Du skal have et elektronisk pas.

Turistvisum, forretningsvisum og besøgsvisum

Hvis du ikke er berettiget til en ESTA-visumfritagelse eller ønsker at blive i New York i mere end 90 dage, skal du have et B1-forretningsvisum, B2-turistvisum eller B1/B2-besøgsvisum. Der findes forskellige kategorier af besøgsvisum, som er klassificeret i henhold til formålet med besøget.

  • Kategori B1 - forretningsrejser, møder, afregning af en ejendom.
  • Kategori B2 - turisme, ferie, fritid og andre besøgsformål.

Ansøgningsprocessen

For at ansøge om et visum er der et fastsat antal trin, der skal følges. Nogle gange kan vejledningen i disse instruktioner variere afhængigt af det land, hvorfra du søger.

  1. Udfyld det online visumansøgningsskema - Først skal du udfylde et online visumansøgningskema DS-160. Når du har udfyldt ansøgningen korrekt, lander du på bekræftelsessiden. Du skal lave en udskrift af denne bekræftelsesside. Det er obligatorisk at medbringe udskriften til et interview.
  2. Planlæg et interview - Du skal booke en aftale for dit visuminterview på den amerikanske ambassade eller konsulat i dit hjemland. Derefter skal du vente på at se en visumofficer Der er ingen fast tidsfrist for, hvornår du vil blive tilkaldt til visumkontoret. Tilkaldstid afhænger af mange faktorer, såsom hvor du befinder dig, sæsonen og visumkategorien. Derfor skal du ansøge om visum på forhånd.
  3. Medbring de obligatoriske dokumenter - a) Gyldigt pas, b) Bekræftelsessidenpå formularen DS 160, c) Kvittering for ansøgningsgebyr, d) Foto
  4. Interview på ambasaden / aftale - Efter at have interviewet dig, afgør din visumoffier, om du er kvalificeret eller ej. Efter dit visuminterview skal du muligvis frembringe flere dokumenter, hvis du bliver spurgt om det. Så vær forberedt på det. Efter godkendelsen af dit visum, skal du betale for dit visumgebyr for udstedelsen. Snart vil du modtage en forsendelse med dit pas og visum

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets