Visum til Chicago, Illinois USA

Udgivet: Sep 22, 2019, Redigeret: Nov 09, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum til Chicago, Illinois USA

Indledning

Chicago, som engang var et lille fort ved Chicagofloden, er nu den tredjestørste by i USA. Byen er kendt for sine museer og fremragende arkitektur, men er ikke kun kendt for dette. Enhver, der besøger Chicago, vil hurtigt bemærke følelsen af at være på opvarmningsturné. De friske vind, der ofte blæse, den smukke udsigt over Lake Michigan, de varme somre og kølige vintre med mere er alt sammen med til at definere Chicago som det ultimative rejsemål. Formålet med denne guide er at give rejseinformation samt hjælpe rejsende med at afgøre, om de skal bruge ESTA eller visum til Chicago.

ESTA eller visum til Chicago?

ESTA er et online ansøgningssystem for borgere fra de 40 lande i visumfritagelsesprogrammet. ESTA er en visumfritagelse, der giver rejsende mulighed for at besøge USA i op til 90 dage på turist-, forretnings-, gennemrejse og i forbindelse med lægebehandling. Hvis rejsende ikke er berettiget til ESTA, skal de have et visum til Chicago. En visumansøgning tager betydeligt længere tid og kræver et personligt interview på et amerikansk konsulat eller en ambassade.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

ESTA blev etableret i 2009 for at lette rejserestriktionerne til USA for mange europæiske lande. Det er nemt og overkommeligt at ansøge om ESTA. Du kan blot tjekke online på https://officiel-esta.dk/visumfritagelsesprogrammet/ for at se, om dit statsborgerskab og pastype er berettiget til ESTA.

Hvis du er berettiget til ESTA, er alt du behøver at gøre, at ansøge online og udfylde et online skema. I de fleste tilfælde får man godkendelse eller afvisning næsten med det samme, men vi anbefaler stadig rejsende at ansøge tidligt. Når din ESTA er godkendt, er den gyldig i to år eller indtil datoen for udløb af dit pas, alt afhængig af hvilken dato der kommer først.

Visum til USA

Et visum er et dokument udstedt af en amerikansk ambassade eller et konsulat i udlandet for at tillade udenlandske borgere at søge indrejse i USA. Hvis det land, hvor du er statsborger ikke er med i visumfritagelsesprogrammet, vil du højst sandsynligt skulle have visum til Chicago.

Der findes forskellige visumtyper afhængigt af formålet med dit besøg, og hvor længe du ønsker at blive. Et visum kan være gyldigt til flere indrejser eller kun til et begrænset antal indrejser. Det kan tage lang tid at få visum, så du bør kontakte din lokale amerikanske ambassade eller konsulat for at sikre, at dit visum kan udstedes i tide før din rejsedato. Personer, der har en godkendt ESTA eller et gyldigt amerikansk visum, kan komme i gang med deres rejseplaner.

Seværdigheder og hvad man kan foretage sig i Chicago

Chicago tilbyder mange fængslende seværdigheder, som omfatter strande ved Lake Michigan, museer, zoologiske haver og manifestationer af storslåede arkitektoniske designs. Buckingham Fountain, der ligger i Grant and Park Frank, er et berømt symbol på Chicago, mens Lloyd Wright Preservation Trust er en arkitektonisk perle, som turister kan opleve i Oak Park. Brookfield Zoo og Lincoln Park Zoo er de største zoologiske haver, Museum of Science and Industry og Field Museum of Natural History er nogle af de bedste museer i verden. Du kan også underholde dig selv ved at deltage i comedy shows på de berømte klubber eller ved at tage dagsture rundt i byen enten med båd eller i bus.

Steder at bo og spise

Det er ikke noget problem at bo og overnatte i Chicago, da der er masser af indkvarteringsmuligheder lige fra budget til eksklusive prisklasser for vandrerhjem, leje og hoteller. Peninsula Hotel og Intercontinental Hotel Chicago er nogle af de luksuriøse hoteller, der tilbyder kvalitetsservice. DeWitt Place apartment og andre vandrerhjem såsom IHSP Chicago Hostel og Urban Holiday Lofts er nogle af de gode steder for turister i Chicago at bo.

En anden god ting er, at det ikke er noget problem at få mad eller drikke i Chicago. Der er masser af restauranter i gaderne, der vil introducere dig til de søde Chicago Style delikatesser. Frokost på Alinea eller endda doughnuts på Doughnut Vault er fantastisk for alle, der besøger byen og ikke at forglemme nattetimerne på 404 Wine Bar og Andy`s Jazz Bar blandt andre high-end barer og klubber.

At komme rundt og shopping i Chicago

Turister, der besøger Chicago, kan nemt manøvrere gennem byen i lejede biler, fordi alle de navngivne gader har numre, der angiver, hvor de er placerede. Nogle af biludlejningsfirmaerne, som enten kan findes på lufthavnen eller i byen, er Thrifty, Dollar og Enterprise. Tog og busser udgør den offentlige transport i Chicago. Chicago Transit Authority er den vigtigste udbyder af offentlig transport, og de driver alle El busser og nogle tog, mens Blue Line og Red Line kører tog 24 timer hver dag.

Shopping centre, markeder og detailbutikker har alt, hvad man har brug for i Chicago. Nogle af de største shopping centre er 900 North Michigan Shops og Magnificent Mile, men du kan også købe gaver i Accent Chicago, køb tøj hos Akira, og du kan besøge Abraham Lincoln Book Shop for at slukke din tørst for viden

Det er generelt en god idé at besøge Chicago, hvis du er på udkig efter et spændende rejsemål. Næsten alt er fascinerende, fra byen placeringen på bredden af Lake Michigan, fantastisk mad, indkvartering og oven i det behageligt vejr i de fleste måneder. Alt dette gør, at du næppe vil blive skuffet, når du rejser til Chicago.

Tips

  • Hvis du allerede har et gyldigt amerikansk visum, behøver du ikke at ansøge om ESTA.
  • Ansøg altid tidligt
  • Kontrollér, at oplysningerne på dit visum er korrekte, inden du forlader ambassaden

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Danmark eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA