Visa til New Orleans, Louisiana USA

Udgivet: Oct 14, 2019, Redigeret: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visa til New Orleans, Louisiana USA

Indledning

Hvis du kan lide god mad, god musik og en pulserende kulturel oplevelse, så er New Orleans stedet. Når du besøger New Orleans, vil du opleve seværdigheder, lyde og smage af en af verdens unikke byer. Denne guide giver et kort overblik over, hvad man kan foretage sig som turist samt information om, hvorvidt du skal bruge en ESTA eller et visum til New Orleans.

ESTA eller visum for at besøge New Orleans?

Ved du ikke, om du har brug for en ESTA eller et visum til New Orleans? Hvis du har til hensigt at besøge New Orleans i forbindelse med forretninger, fornøjelser, familiebesøg eller arbejde, skal du have en gyldig rejsetilladelse, som giver dig adgang til USA med det formål, der er angivet i den visumkategori, som du har ansøgt om. Den eneste undtagelse fra visumreglen er udvidet til borgere eller statsborgere i et udvalg af lande via visumfritagelsesprogrammet eller VWP. Visumfritagelsesprogrammet blev før i tiden administreret manuelt ved indrejse i USA, men denne proces er nu blevet automatiseret via Electronic System for Travel Authorization eller ESTA for at sikkerhedscleare rejsende ordentligt, inden de forlader deres afrejsested. Visumfritagelsesprogrammet gælder kun for besøgende, der ønsker at besøge USA i turist-, forretnings-, gennemrejse øjemed eller for lægebehandling.

Hvad er forskellen på ESTA og et visum?

Forskellen mellem ESTA og visum er, at den rejsende, der har fået adgang med ESTA eller VWP, er begrænset til en periode på højst 90 dage, og denne periode kan ikke forlænges. Et turistvisum kan forlænges, forudsat at ansøgeren opfylder kriterierne for den visumkategori, der ansøges om i forlængelsen. En anden forskel på ESTA og visum er, at kun personer med e-pas kan ansøge, selvom de er borgere fra lande, der er omfattet af VWP. Dette er tilfældet, fordi de avancerede biometriske data indeholdt i e-pas er integreret med ESTA for at sikre sikrere grænser. De, der planlægger at besøge USA og er statsborgere i VWP-lande, rådes til at søge online om ESTA-godkendelse, før de planlægger deres rejse. Selv om du typisk får svar på din ESTA-ansøgning med det samme, er det langt sikrere at ansøge om ESTA, så snart du ved, at du er klar til at bestille din rejse. ESTA-godkendelse vil vare i en periode på to år fra udstedelsesdatoen. Flere besøg i denne toårsperiode er tilladt. Hvis du har modtaget din ESTA eller amerikanske visum til New Orleans, kan du forberede dig på dit besøg.

Musikken i New Orleans

For mange er New Orleans jazzens hjemby. De fleste besøgende tager på klubberne på Bourbon Street og French Quarter for at høre og opleve jazz. Udover fra jazz er New Orleans en by, der kan byde på mange andre musikalske stilarter, som er vokset ud af den kulturelle miks. I nærheden af det franske kvarter er Frenchmen Street, New Orleans' musikalske distrikt. Hvis du har mulighed for at besøge nogen af klubberne på Frenchmen Street, vil du få dig en musikalsk oplevelse. Uanset hvilken slags musik du kan lide, kan du høre og opleve en bred vifte af musikalske stilarter. Et andet sted, der er værd at besøge, er den berømte Louis Armstrong Park. Parken er ofte vært for gratis koncerter, hvor du kan lytte og danse til levende musik. Hvert år byder byen også på New Orleans Jazz & Heritage Festival, kendt lokalt som Jazz Fest.

Det franske kvarter

Det historiske French Quarter er placeret på et af de højeste steder i New Orleans. Bortset fra at være den ældste del af byen, anses det også for at være byens kulturelle midtpunkt. Lokalbefolkningen kender området som 'Quarter'. Kvarteret er en blanding af stilarter og indflydelse fra de amerikanske, spanske, franske og kreolske indbyggere. Med sine mange butikker, klubber, restauranter og attraktioner tilbyder dette livlige område besøgende en chance for en god tid. Hvis du vil se seværdighederne i det franske kvarter og få mest muligt ud af din tid, er der en række forskellige rundture. Uanset om dine interesser ligger i arkitekturen fra det 18. århundrede, de hjemsøgte huse eller de populære barer, er der noget for enhver smag.

Besøg seværdighederne

Hvis du vil se seværdighederne i New Orleans, byder byen på en række forskellige måder at komme rundt på. Den tilbyder alt fra cykler og cykeltaxaer, taxaer og limousiner til færger og sporvogne. Du kan også se byens seværdigheder i et langsommere tempo til fods.

En god måde at se New Orleans på er i sporvogn. Siden 1800-tallet har New Orleans sporvogne været en vigtig del af byen. Der er fem sporvognslinjer. St Charles Line er den længste. Med sine mere end 150 år på bagen er det den ældste stadig kørende sporvognslinje i verden. Den mere end 21 km lange sporvognslinje kører gennem nogle af de ældste dele af byen og passerer kendte vartegn og monumenter. Hver sporvogn, der kører på linjen, er et historisk vartegn. Byens andre sporvognslinjer er Canal Street Line, Riverfront Line og den moderne Rampart/St Claude Line og Loyola Line. Canal Street Line tager både lokale og besøgende på en ni km. lang rute gennem byen. Med sine to grene kan du besøge steder som byens park, de historiske kirkegårde og New Orleans Museum of Art. Hvis du ankommer med bus eller tog, er der Loyola Line. Linjen åbnede i 2013 og bringer dig fra Union Passager Terminal til byens hjerte og dens store hoteller.

Konklusion

Hvis du overvejer at besøge New Orleans, har byen meget at tilbyde. Med sin historiske arkitektur, dens gode mad og den bemærkelsesværdige musik er det nemt at nyde den rige og livlige kultur. Før du begynder at pakke dine tasker, skal du sørge for, at du har den rette rejsetilladelse, og at din ESTA eller visumansøgning er blevet godkendt.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA