Terroristforebyggelseslovens indvirkning på Visa Waiver programmet

Udgivet: Jun 30, 2020, Redigeret: Jun 30, 2020 | Tags: ESTA Kvalificering, Visa Waiver-programmet

Introduktion

I januar 2016 begyndte den amerikanske regering at gennemføre ændringer af Visa Waiver programmet gennem forbedrings- og terrorforebyggelsesloven fra det foregående år. Denne akt har til formål at udelukke borgere fra lande, der anses af Department of Homeland Security (DHS) til at være statssponsorer for terrorisme, herunder mennesker fra Iran, Irak, Sudan og Syrien. Loven blev ændret i 2018 for at omfatte yderligere lande som Libyen, Nordkorea, Somalia og Yemen.

Vil mine tidligere besøg o Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen forårsage problemer med min ESTA-ansøgning?

De forbedrede regler gælder også for personer, der muligvis har rejst til disse lande, hvilket forhindrer dem i at kvalificere sig til VWP, selvom de ellers ville have været kvalificerede. De nye regler forhindrer ikke rejsende i at besøge USA. Personer med tidligere rejsehistorie eller statsborgerskab i disse lande vil imidlertid enten blive nægtet en ESTA eller få deres eksisterende tilladelser ugyldige. Disse rejsende bliver derefter nødt til at ansøge om et Amerikansk visum, før de kommer ind i USA. Nogle undtagelser kan gælde fra sag til sag, afhængigt af grunden til at rejse til de ekskluderede lande.

Hvilke rejsende vil blive berørt af akten?

I henhold til Visa Waiver programmet og forbedrings- og terrorforebyggelsesloven, er personer, der falder inden for et af følgende kriterier, ikke længere berettiget til at rejse til eller ind i USA med visumfritagelse under Visa Waiver programmet:

  • Borgere i lande, der er medlemmer af Visa Waiver programmet, der kan have rejst til eller besøgt Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen når som helst efter 1. marts 2011.
  • Borgere i lande, der er medlemmer af Visa Waiver programmet, og som også er borgere i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen.

Er der nogen undtagelser fra disse begrænsninger?

De nye regler gælder ikke for dem, der rejser på VWP, der muligvis har været til stede i de beskrevne lande ovenfor for at udføre tjeneste i militærstyrkerne i et VWP-land, eller for at udføre officielle roller som en ansat i et land, der er et medlem af Visa Waiver programmet.

Mennesker, der har rejst til et hvilket som helst af landene (Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen) hvad enten det af officielle eller militære årsager, anbefales at medbringe al relevant dokumentation, når de rejser til USA gennem en anerkendt indgangshavn. Disse undtagelser fra Visa Waiver programmet og forbedrings- og terrorforebyggelsesloven gælder ikke for personer med dobbelt statsborgerskab i nogen af de forfulgte lande.

Hvad er de yderligere spørgsmål på ESTA-formularen?

De spørgsmål, der blev tilføjet eller ændret på ESTA-formularen, er som følger:

  • Har du nogensinde rejst til eller været til stede i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen den 1. marts 2011 eller senere? I så fald skal du give landet, datoerne for besøget såvel som en primær årsag til besøget, såsom turisme, familie, erhverv, professionelt udvekslingsprogram, kulturudvekslingsprogram, akademisk grund, officielle opgaver, militærtjeneste, journalistik, humanitær assistance, internationalt eller regionalt organisationsarbejde eller anden årsag, der ikke er opført.
  • Har du nogensinde haft et pas eller et nationalt Id-kort til rejseformål udstedt af nogen anden stat? I så fald bliver du bedt om at give oplysninger om disse dokumenter, hvis de er i din besiddelse. Disse oplysninger vil omfatte det udstedende land, dokumenttype, dokumentnummer og udløbsår.
  • Er du på nuværende tidspunkt statsborger eller borger i et andet land? I bekræftende fald bliver du bedt om at give oplysninger om land med statsborgerskab/nationalitet og hvordan du har erhvervet statsborgerskab/nationalitet.
  • Har du tidligere været statsborger eller borger i et andet land? I så fald bliver du bedt om at angive statsborgerskab/nationalitet.
  • Er du medlem af CBP Global Entry Program? I så fald bliver du bedt om at angive dit CBP Global entry PASSID/medlemsnummer.
  • Sociale medieoplysninger. Hvis du ønsker det, kan du give alle sociale medieoplysninger, der er forbundet med din tilstedeværelse online, inklusive platformen og din sociale medieidentifikator. Dette felt er valgfrit.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har været til stede i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen den 1. marts 2011 eller senere?

Mens den nye afgørelse ikke forhindrer disse rejsende i at komme ind i USA, vil rejsende blive bedt om at ansøge om visumformular enten via en amerikansk ambassade eller et konsulat. De amerikanske ambassader og konsulater i lande, der deltager i VWP, har korte ventetider på et visumsamtaler. For mere information om at ansøge om et visum, gå til travel.state.gov og for at finde adressen på den amerikanske ambassade, der har jurisdiktion over dit opholdsland, kan du besøge usembassy.gov

Du kan anmode om en fremskyndet visumsamtale, hvis du er forpligtet til at rejse straks af medicinske, humanitære eller forretningsmæssige årsager, og din ESTA er blevet nægtet eller ophævet som følge af den nye lov.

Hvad er fordelene ved at ansøge om et visum frem for en ESTA?

Der er nogle fordele ved et visum frem for en ESTA: et visum er gyldigt i op til 10 år, mens ESTA kun har 2 års gyldighed. Et visum giver dig også mulighed for at forblive i USA i op til 6 måneder, mens VWP kun tillader dig at blive i 90 dage. Rejsende med visum kan også anmode om at forlænge deres ophold ud over 6-månedersperioden eller kan ansøge om at skifte til en anden visa klasse, mens de er i USA; ingen af mulighederne er tilladt under Visa Waiver programmet.

Konklusion

Den nye lov forventes ikke at berøre langt de fleste rejsende fra VWP-lande. Ekstra lande kan til enhver tid føjes til den aktuelle liste af Secretary of Homeland Security.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA