Spørgsmål og svar om tilladte forretningsaktiviteter under Visa Waiver programmet (VWP)

Udgivet: May 25, 2020, Redigeret: May 25, 2020 | Tags: ESTA-krav, ESTA til forretningsformål

Kan jeg besøge USA på en ESTA for at udføre eller tilbyde kommercielle eller industrielle aktiviteter eller tjenester?

Du kan komme til USA på en ESTA for at udføre eller tilbyde kommercielle eller industrielle aktiviteter, så længe du ikke bliver kompenseret for disse aktiviteter fra en amerikansk kilde, såsom en virksomhed eller en arbejdsgiver. Nogle af de kommercielle eller industrielle aktiviteter, der ville være tilladt, inkluderer deltagelse i faglige- eller forretningsmøder og arrangementer, udførelse af ikke-vederlags uafhængig forskning, forhandling af kontrakter, retssager eller møde med forretningsforbindelser.

Kan jeg komme ind i USA på en ESTA som repræsentant eller sælger af udenlandsk udstyr eller maskinfirma med henblik på installation, vedligeholdelse eller reparation af udstyr eller til at uddanne amerikanske ansatte i brugen af dette udstyr?

Du kan, så længe visse betingelser er opfyldt. For det første skal udstyret eller maskinen være fremstillet uden for USA. For det andet kan du ikke modtage nogen kompensation, der stammer fra en amerikansk kilde for det udførte arbejde. Og for det tredje skal levering af sådanne tjenester specificeres i kontrakten om salg mellem sælgeren og et amerikansk firma, og du skal have den nødvendige specialiserede tekniske know-how til at levere disse tjenester.

Kan jeg få økonomisk kompensation for arbejde udført i USA som professionel atlet, der rejser på en ESTA?

Du kan ikke modtage økonomisk kompensation fra en amerikansk kilde, hvis en sådan kompensation er din primære indkomstkilde. Imidlertid kan du som professionel atlet komme til USA for at deltage i konkurrencer eller sportsbegivenheder, som du kan modtage monetære præmier for.

Er det muligt at komme ind i USA på en ESTA som professionel atlet på et udenlandsk sportshold, med henblik på at deltage i sportskonkurrencer?

Normalt kan du, så længe både du og dit hold har jeres etablerede forretningssted uden for USA. Desuden skal lønninger du modtager som professionel atlet, stamme fra udenlandske (ikke-amerikanske) kilder, og dit holds aktiviteter skal have et internationalt aspekt eller være en del af de aktiviteter, der er organiseret af en international organisation.

Hvad hvis jeg er amatøratlet? Kan jeg komme til USA på en ESTA for at deltage i sportsprøver eller try-outs for et Amerikansk hold?

Du kan gøre dette med nogle begrænsninger. For det første skal formålet med og varigheden af dit besøg udelukkende være at deltage i try-outs og ikke at bo og arbejde i USA. Desuden kan du ikke modtage nogen økonomisk kompensation fra et amerikansk hold uden for betaling, der er strengt relateret til dine udgifter under prøven (dvs. returbillet, indkvartering og måltider).

Kan jeg som professionel entertainer udføre aktiviteter, der er relateret til mit erhverv i USA på en ESTA?

Du kan gøre dette, så længe din ydelse kompenseres af en udenlandsk virksomhed eller organisation. Den eneste kompensation, du må modtage fra en amerikansk kilde, er begrænset til udgifter såsom indkvartering, måltider eller i nogle tilfælde til præmier, du måtte modtage for din præstation. Det er også muligt at udføre aktiviteter som professionel entertainer, hvis sådanne aktiviteter er en del af et kulturudvekslingsprogram.

Kan jeg bruge en ESTA til at komme ind i USA, hvis jeg er ansat til at levere tjenester på en privat yacht?

Dette bør sandsynligvis ikke være et problem, og du har tilladelse til at sejle gennem amerikanske farvande, så længe visse betingelser er opfyldt. Uanset hvilket land yachten er registreret i, skal fartøjet oprindeligt have sejlet fra en havn i et fremmed land. Derudover skal alle opgaver eller pligter, du udfører, udelukkende være relateret til skibets aktiviteter.

Kan jeg søge investering i USA på en ESTA?

Kun hvis dine aktiviteter ikke betragtes som produktiv arbejdskraft eller involverer aktiv ledelse af en amerikansk virksomhed, da disse aktiviteter kræver et E-2-visum. Under en ESTA inkluderer tilladte aktiviteter deltagelse i faglige møder og forretningsmøder og begivenheder, udførelse af ikke-vederlags uafhængig forskning, forhandling af kontrakter, retssager eller møde med forretningsforbindelser.

Kan jeg bruge en ESTA til at arbejde som en kontraktfuld chauffør, staldkarl, træner eller jockey på vegne af en udenlandsk arbejdsgiver, hvis jeg allerede arbejder for en anden arbejdsgiver?

Nej, disse aktiviteter er ikke tilladt på en ESTA.

Kan jeg bruge en ESTA til at komme ind i USA for at arbejde i eller oprette en ny filial, tilknyttet eller datterselskab af et udenlandsk selskab?

Nej, du bliver nødt til at ansøge om et L-1-visum.

Kan jeg bruge en ESTA til at besøge USA til at observere en forretningsdrift?

Ja, det kan du, hvis din rolle er begrænset til at observere.

Kan jeg bruge en ESTA til at træne, være frivillig eller være ansat i Fredskorps?

Nej, du kan ikke deltage i sådanne aktiviteter i Fredskorps på en ESTA. Du kan dog udføre disse aktiviteter på et A- eller B-visum. Sørg for, at du opfylder kravene beskrevet i § 9 og 10 (a) (4) i Peace Corps Act.

Kan jeg bruge en ESTA til at besøge USA for at være del af De Forenede Nationers Institut for Uddannelse og Forskning?

Ja, så længe du ikke er ansat i en udenlandsk regering. Hvis du er ansat i en udenlandsk regering og ønsker at deltage i dette praktikprogram, skal du ansøge om et visum.

Kan jeg bruge en ESTA til at komme ind i USA for at arbejde på udstillinger, messer eller lignende internationale begivenheder?

Ja, men kun hvis du har en udenlandsk arbejdsgiver, og dit indkomst- og arbejdsansvar er baseret i udlandet og ikke i USA.

Har jeg lov til at komme ind i USA på en ESTA for at være frivillig i en religiøs eller non-profit organisation?

Dette afhænger af omfanget af dine frivillige aktiviteter. Frivilligt byggearbejde er ikke tilladt, men du kan deltage i møder, yde generel hjælp eller tale på konferencer eller religiøse begivenheder.

Kan jeg som udenlandsk direktør i et amerikansk selskab bruge en ESTA til at komme ind i USA, hvis jeg får kompensation for at deltage i et bestyrelsesmøde?

Du kan udføre sådanne aktiviteter på en ESTA.

Kan jeg bruge en ESTA til at komme ind og arbejde i USA som en nødmedarbejder (f.eks. Brand, sundhed, medicinsk osv.)?

Beredskabsfolk har ikke tilladelse til at arbejde i USA i deres erhverv under en ESTA. Beredskabspersonale skal gennemgå forskellige indrejseprocedurer i henhold til kravene i told og grænsebeskyttelse (CBP).

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA