Spørgsmål og svar om pas på ESTA-ansøgningen

Udgivet: Nov 19, 2020, Redigeret: Nov 19, 2020 | Tags: ESTA pas, ESTA-krav, ESTA-støtteberettigelse

Introduktion

Hvis du er statsborger i et land, der er en del af Visa Waiver programmet, er du berettiget til at ansøge om en Electronic System for Travel Authorization eller ESTA online. Uanset om du besøger i transit, for erhverv eller turisme, kan du undgå at skulle ansøge om visum, ved at udfylde ESTA-ansøgningen online, så længe dit besøg er på mindre end 90 dage. ESTA-formularen bør ikke tage længere end 20 minutter at udfylde, men det er vigtigt at sikre dig, at alle dine oplysninger er indtastet korrekt, ellers kan din ansøgning blive forsinket eller afvist som følge af fejl eller unøjagtigheder. En af de mest almindelige årsager til en forsinkelse eller afslag, er ikke at vælge det rigtige land i de relevante spørgsmål.

Hvad er forskellen mellem "Statsborgerskabsland" og "Udstedelsesland"?

På ESTA-formularen skal ansøgere indtaste det land, der har udstedt deres pas. “Udstedelsesland” vil altid være det samme som “Statsborgerskabsland”. For eksempel, hvis du er en britisk statsborger, men fik et pas fra det britiske konsulat i Singapore, skal du indtaste Storbritannien som "Udstedelsesland" og "Statsborgerskabsland". Det britiske konsulat er i Singapore, men det er Storbritannien der udsteder passet, ikke Singapore.

Drop-down menuerne for både "Statsborgerskabsland" og "Udstedelsesland" indeholder listen over de 39 lande, der er berettiget til Visa Waiver programmet (VWP). Hvis dit land ikke er en del af VWP, kan du ikke ansøge om en ESTA og har brug for et amerikansk visum for at besøge USA.

Hvad hvis jeg har dobbelt statsborgerskab fra flere Visa Waiver lande?

Mennesker med dobbelt statsborgerskab, der har ansøgt om ESTA, skal bruge et pas fra et VWP deltagende land, både når de rejser fra deres land og også når de ankommer til USA. Mennesker med dobbelt statsborgerskab i flere VWP berettigede lande skal vælge ét af deres kvalificerede pas og bruge dette hver gang de rejser ind i og forlader Amerika. Dette vil sikre, at de ikke skaber forvirring ved grænsen ved at have flere rejsetilladelser tilknyttet til mere end et pas.

Hvad hvis jeg har dobbelt statsborgerskab inklusive ét i Amerika?

Kun borgere i VWP lande er berettigede til at ansøge om ESTA, så hvis du er en naturaliseret statsborger i USA og også er statsborger i et VWP land, skal du bruge dit amerikanske pas, når du rejser til USA. Mens nogle rejsende muligvis bruger et pas, der er udstedt af deres andet land til at rejse, forventer Amerika, at deres borgere skal bruge deres amerikanske udstedte pas, når de rejser fra et andet land til USA, både når de rejser fra et fremmed land, og når de ankommer til Amerika. Rejsende tilrådes at lære mere om at ansøge om en ESTA med flere statsborgerskaber.

Hvad hvis jeg har et nødpas?

I tilfælde af en ægte nødsituation, og hvis du ikke har været i stand til at ansøge om et amerikansk pas før rejsen, og du kun har et pas udstedt af et VWP land, skal du ansøge om ESTA til at rejse til Amerika med dette pas. Ved din ankomst til U.S.A. skal du bruge immigrationskøen for ikke-amerikanske borgere, da du rejser med et ikke-amerikansk statsborgerpas.

Konklusion

For at undgå mulige forsinkelser eller afslag, når du ansøger om en ESTA, er det vigtigt at sikre dig, at alle ansøgningsoplysninger er nøjagtige. Når du udfylder ESTA-formularen online, forbliver browsersessionen kun aktiv i cirka 20 minutter, så det anbefales, at du har dit pas og alle andre nødvendige rejseoplysninger tilgængelige for at besvare alle ESTA-spørgsmålene. Ellers skal du sikre dig, at du regelmæssigt gemmer dine ansøgningsforløb. Dette er især vigtigt, hvis du ansøger på vegne af et andet familiemedlem eller en ven og muligvis ikke har adgang til alle de nødvendige oplysninger for at udfylde ansøgningen.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA