Overvejelser om datanøjagtighed, når du ansøger om en ESTA

Udgivet: Dec 22, 2020, Redigeret: Dec 22, 2020 | Tags: ESTA ansøgning, Fejl ved ESTA

Introduktion

Rejsende er mere og mere opmærksomme på online dataindsamling når det kommer til flyselskaber, hoteller, regeringer og andre enheder, der er involveret i leveringen af rejserelaterede tjenester. Mange rejsende booker nu hoteller og andre tjenester ved hjælp af pseudonavne, aliasser og andre med vilje unøjagtige data, for at få en større følelse af privatliv over deres egne personlige oplysninger. Når det gælder amerikanske rejsetilladelser, såsom ESTA, skal ansøgere dog være opmærksomme på, at tilvejebringelse af unøjagtige eller forkerte oplysninger kan føre til forsinket eller nægtet behandling af deres ESTA.

Datagyldighed og valgfri felter

Kan jeg lade obligatoriske felter være tomme på en ESTA-ansøgning?

Du vil ikke være i stand til at fortsætte med en ESTA-ansøgning, hvis de obligatoriske felter efterlades tomme. Du skal udfylde alle felter på formularen og i det krævede dataformat og karakterbegrænsninger, dikteret af valideringsreglerne.

Hvad er de valgfri felter på en ESTA-ansøgning?

De valgfrie felter i ESTA-ansøgningen er kontooplysninger på sociale medier og oplysninger om din jobtitel. Alle andre felter er en obligatorisk del af ESTA-ansøgningen.

Kan jeg indtaste anonymiserede eller andre unøjagtige oplysninger i min ansøgning?

At give forkerte eller unøjagtige oplysninger med vilje, resulterer muligvis ikke i afslag på en ESTA-ansøgning, men kan alligevel resultere i en verserende ESTA-ansøgning, der kræver yderligere behandlingstid, hvilket ofte er op til 72 timer. Det er dog sandsynligt, at tilvejebringelse af falske oplysninger vil føre til en afvist ESTA-ansøgning.

Hvis Customs and Border Protection (CBP) ikke har tilstrækkelige oplysninger på tidspunktet for gennemgang af din ansøgning, er det sandsynligt, at din ESTA-ansøgning bliver afvist. Du kan ansøge igen, hvis du har lavet en fejl i din ESTA-ansøgning.

Kan jeg indtaste 'Ukendt' i felter, hvor jeg endnu ikke har specifikke oplysninger?

Ja, du kan skrive ukendt for flere felter i ESTA-ansøgningen, hvor du virkelig ikke har de tilgængelige oplysninger. Du kan bruge "FNU", eller fornavn ukendt, til alle fornavnfelter på ansøgningsskemaet. Tilsvarende kan du bruge " UNKNOWN " til efternavn, by, nationalitet identifikationsnummer, e-mailadresse, Amerikansk kontaktsted og andre felter, der anmoder om adresseoplysninger.

Du kan også bruge en række nuller til at indtaste oplysninger i numeriske felter, hvor du endnu ikke har de nødvendige oplysninger til at fuldføre ansøgningen, f.eks. Telefonnummeret til dit amerikanske kontaktsted.

Hvad hvis jeg har specialtegn i mit navn?

ESTA-ansøgere med specialtegn i deres pasnavn kan erstatte de ikke-amerikanske engelske tegn. Det maskinlæsbare afsnit i en rejsendes pas vil indeholde det universelle navns stavemåde, der kan bruges til en ESTA-ansøgning. Ellers kan følgende tegnerstatninger bruges, hvis pasindehaveren ikke har et universelt navn angivet i det maskinlæsbare afsnit af deres pas.

  • ß,ß = ss
  • æ = a e
  • ö = oe
  • ü = ue
  • ë = e
  • ä = ae
  • Å = aa
  • ø = oe
  • ñ = n
  • ? = i j

Kønsrelaterede overvejelser

Hvad indtaster jeg i ESTA-ansøgningen, hvis mit pas ikke angiver et "mandligt" eller "kvindeligt" køn?

I øjeblikket har ESTA-ansøgningen kun felter for "mand" og "kvinde" som svar på kønsspørgsmålet. Hvis dit pas angiver dit køn med "X", stjerne eller anden betegnelse, anses du for at være en transkønnet pasindehaver. Transkønnede ESTA-ansøgere tilrådes at indtaste kønnet, enten mand eller kvinde, som de finder mest relateret til deres personlige identitet.

Vil min ESTA blive nægtet, hvis jeg er transkønnet?

Nej, din ESTA bliver ikke nægtet på baggrund af kønsbetegnelsen i dit pas.

Hvad hvis jeg giver et andet svar end det køn, der er angivet i mit pas?

Hvis du forkert indtaster et køn, der er anderledes end det, der er anført på dit pas, for eksempel at indtaste "mand", når dit pas angiver "kvinde" eller omvendt, skal du ansøge om en ESTA igen.

Konklusion

ESTA-ansøgere skal være opmærksomme på udvalgte felter på ESTA-formularen, der kan forårsage fejl i ansøgningen. Disse fejl kan resultere i en nægtet tilladelse, og ansøgere bør derfor sikre, at de forstår alle ESTA-spørgsmålene ved at tage ekstra tid til at skrive ansøgningen.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA