Kan jeg forny min ESTA?

Udgivet: Sep 18, 2018, Redigeret: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA fornyelse, ESTA udløb, ESTA

Hvis du spekulerer på, hvordan man kan forny en ESTA-ansøgning, så tillader de amerikanske told- og grænsemyndigheder i øjeblikket ikke ESTA-ansøgningsfornyelser gennem visumfritagelsesprogrammet. Så hvis du hartjekket din ESTA-ansøgnings status, og statussen er enten "udløbet" eller "ansøgning blev ikke fundet", skal du indsende en ny ESTA-ansøgning. Hvis du for nylig har fået et nyt pas, skal du ansøge om ESTA igen. Da ESTA i sig selv er en elektronisk rejsetilladelse, skal du udfylde ansøgningen online og betale gebyret. Aktive eller udløbede ESTA-ansøgninger kan ikke forlænges.

Skal jeg forny min ESTA?

Besøgende til USA har en misforståelse om at forny deres ESTA-ansøgninger unødigt. Fornyelse af din ESTA er kun nødvendig, hvis den udløber inden afrejsedatoen til USA. At få en ny ESTA vil ikke nulstille antallet af dage, du kan blive i USA, og det vil heller ikke give nogen fordel i forhold til grænsevagter, der vurderer din anmodning om at komme ind i USA.

Skal jeg vente på, at min ESTA udløber, før jeg kan ansøge igen?

Nej, du kan ansøge om en ny ESTA, uanset om du har en aktiv tilladelse. Du kan ansøge om en ny ESTA før eller efter udløbsdatoen på din eksisterende tilladelse.

Jeg er ved at ansøge igen, men får en advarsel om, at der findes en eksisterende ansøgning, hvad skal jeg gøre?

Hvis du ansøger om en ny ESTA, mens din tidligere ESTA stadig er gyldig, får du en advarselsmeddelelse fra systemet med angivelse af, at "Der er fundet en gyldig, godkendt ansøgning med mere end 30 dage tilbage for dette pas. Indsendelse af denne ansøgning vil kræve betaling for denne ansøgning, og vil derefter annullere den eksisterende ansøgning." Hvis du ønsker at fortsætte med at overskrive den tidligere ansøgning, kan du fortsætte. Dermed udløber din tidligere ESTA med det samme, og den nye ESTA-ansøgning vil blive tilknyttet dine pasoplysninger. Når din ESTA er godkendt, vil den være gyldig i en periode på to år fra godkendelsesdatoen eller indtil din pasudløbsdato, afhængigt af hvilken dato der falder først. ESTA kan bruges til flere besøg i denne toårsperiode, så længe hvert enkelt ophold ikke overstiger 90 dage og CBP ikke betragter dig som en person, der forsøger at leve i USA ved at misbruge visumfritagelsesprogrammet.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets