Hvorfor kræver ESTA-ansøgningen arbejdsgiveroplysninger?

Udgivet: Aug 17, 2020, Redigeret: Aug 17, 2020 | Tags: ESTA Beskæftigelsesoplysninger, ESTA-ansøgning

Information om beskæftigelse bruges af Customs and Border Protection (CBP) til at hjælpe med at afgøre, om ESTA-ansøgere har til hensigt at rejse ulovligt til USA, for at blive økonomiske migranter. Den specifikke sektion, der er knyttet til denne lov, er i U.S. Immigration and Nationality Act, §214b. ESTA-ansøgere skal give ansættelsesoplysninger som bevis for at have væsentlige økonomiske forbindelser til deres bopælsland, eller statsborgerskab. En ESTA-ansøgers arbejdsgiveroplysninger fungerer som bevis for at opfylde berettigelsen til at rejse som ikke-immigrant (eller besøgende) til De Forenede Stater under Visa Waiver programmet og den amerikanske lov om indvandring og nationalitet.

Hvad er meningen med the U.S. Immigration and Nationality Act § 214b?

Formålet med loven er at sikre, at ansøgere fremlægger tilstrækkelig bevis for at bevise, at de har stærke familiære og økonomiske bånd til det land, hvor de er bosiddende eller har statsborgerskab. Eksempler på økonomiske bånd inkluderer et job, bankkonti eller bevis på et prioritetslån. Du kan blive spurgt om dine familiære og økonomiske bånd til dit opholdsland eller land hvor du har statsborgerskab, ved din ankomst til den amerikanske grænse. Hvis en ansøger agter at besøge USA specifikt for at søge beskæftigelsesmuligheder, kan de være i strid med loven. At besøge USA for at deltage i en ansættelsessamtale, mens du rejser på en ESTA, ses dog ikke som at søge arbejde. Det relevante spørgsmål på ESTA-formularen, der er knyttet til loven, er som følger: ”Søger du i øjeblikket beskæftigelse i USA, eller var du tidligere ansat i USA uden forudgående tilladelse fra den amerikanske regering?”.

Skal jeg give mine ansættelsesoplysninger på ESTA-ansøgningen?

Ja, da disse oplysninger specifikt anmodes om på ansøgningsskemaet, skal ansøgere give deres arbejdsgiveroplysninger så vidt muligt. Bevidst ikke at give ansættelsesoplysninger på en ESTA-ansøgning kan have indflydelse på CBP's beslutning. CBP vurderer ikke fordelene ved nogen bestemt type beskæftigelse. At kunne vise bevis for ansættelse er en fordel for ansøgere, så de kan vise at de ikke har til hensigt at overtræde amerikanske immigrationslove.

Hvilke ansættelsesoplysninger kræves der?

De informationsfelter, der kræves som en del af ansættelsesafsnittet på ESTA-formularen er Arbejdsgivernavn, Jobtitel, Arbejdsgiveradresse (adresselinje 1, linje 2, stat/provins, region, by og land). Der er i øjeblikket ingen andre oplysninger på formularen som løn, startdato, vejleders navn eller andre detaljer. CBP kan beslutte at tilføje flere felter fremover. Ansøgere, der er pensioneret eller ikke er ansat, skal ikke give nogen oplysninger i ansættelsesafsnittet på formularen.

Konklusion

Beskæftigelsesoplysninger på ESTA-ansøgningen er et påkrævet felt, selvom ansøgere kan vælge ikke at give deres arbejdsgiveroplysninger. Det tilrådes ansøgere at besvare ansættelsesspørgsmålene til ESTA-ansøgningen og give de mest nøjagtige og nylige detaljer om deres ansættelse, for ikke at forsinke behandlingen af deres ESTA, eller vise hensigt om potentielt at overtræde love, der vedrører den amerikanske lov om indvandring og nationalitet.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA