Hvordan påvirker spørgsmålet om smitsom sygdom en ESTA-ansøgning?

Udgivet: Dec 17, 2019, Redigeret: Dec 17, 2019 | Tags: ESTA spørgsmål, ESTA kvalificering

Indledning

En ansøgers sygdomshistorie er base for ét spørgsmål ud af de ni spørgsmål i ESTA-formularen, der er designet til at hjælpe CBP (Amerikansk Told og Grænsekontrol) til at vurdere, om du udgør en sikkerhedsrisiko for De Forenede Stater. Det første spørgsmål, du skal svare på, er, om du lider af en fysisk eller mental sundhedsforstyrrelse; dette inkluderer angivelse af, om du er narkoman eller stofmisbruger, og om du har en smitsom sygdom. Mens influenza eller forkølelse ikke diskvalificerer dig fra at blive tildelt en ESTA, kan mere alvorlige smitsomme sygdomme forhindre dig i at komme ind i USA.

Hvad er en smitsom sygdom?

Når man definerer en smitsom sygdom, er den første overvejelse, hvordan en sygdom spredes. En smitsom sygdom er en sygdom, der let spreder sig fra én person til en anden. Dette kan ske via

  • luftbårne vira
  • blod og andre kropsvæsker
  • insektbid

Den anden betragtning er den påvirkning, sygdommen har på folkesundheden. Mange sygdomme betragtes ikke som grund til at forhindre nogen i at komme ind i USA, selvom de let overføres. En ofte begået fejl fra ansøgere er at svare "ja" på dette spørgsmål, når de blot lider af hoste, forkølelse eller influenza. Mens almindelig forkølelse helt sikkert overføres let mellem én person og en anden, er det en mild sygdom og repræsenterer ikke en betydelig sundhedsrisiko for den generelle befolkning og betragtes ikke som en smitsom sygdom i denne sammenhæng.

Mange sygdomme, selvom de er smitsomme, betragtes ikke som en hindring for indrejse i USA under Visa Waiver-programmet. Den aktuelle liste over smitsomme sygdomme blev lavet af Dept of Health and Human Services i 2008 via en klausul i Tom Lantos og Henry J. Hyde USAs globale lederskab mod HIV/AIDS, tuberkulose og Malaria Reauthorization Act fra 2008, som blev underskrevet af den amerikanske præsident i juli 2008. Hvis du har en af følgende sygdomme, skal du svare "ja" på din ESTA-ansøgning:

  • Tuberkulose (aktiv)
  • Syfilis (infektiøs fase)
  • Lymfogranulom venereum
  • Granuloma inguinale
  • Spedalskhed, smitsom
  • Blød chanker
  • Gonoré

Hvis du tidligere har lidt af nogen af disse sygdomme, men er kureret og ikke længere er smitsom, kan du svare negativt på din ESTA-ansøgning, men du skal muligvis fremlægge medicinsk bevis på, at din tilstand ikke længere er smitsom.

HIV er ikke længere defineret som en smitsom sygdom

Mellem 1993 og 2010 var HIV defineret som en smitsom sygdom og blev derfor betragtet som grund til afvisning. Dette betød, at udenlandske statsborgere, der var HIV-positive, blev nægtet en ESTA i denne periode på grund af deres HV-status. Siden 4. januar 2010 er HIV imidlertid ikke længere med på listen over smitsomme sygdomme, og hvis du er HIV-positiv, klassificeres du ikke som smitsom. Læger vil ikke længere udføre en HIV-antistofprøve som en del af en medicinsk undersøgelse, men du kan stadig blive stillet spørgsmål, der kan føre din læge til den konklusion, at du er HIV-positiv. Det kræves ikke, at du oplyser din HIV-status, men du skal altid svare på spørgsmål om dit helbred ærligt.

Hvis du senere overvejer at ansøge om et green card, vil din HIV-status muligvis blive taget med i betragtning, da det kan have indflydelse på, om du har brug for statsstøtte eller ej, hvilket kan være grund til at afvise en ansøgning om et green card. At være HIV-positiv kan endvidere betragtes som grund til at søge asyl i USA, hvis en ansøgers helbred ville være i fare, hvis de vender tilbage til deres hjemland.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA