Hvordan identificerer ESTA sikkerhedsrisici?

Udgivet: Dec 30, 2019, Redigeret: Dec 30, 2019 | Tags: Grænsesikkerhed, ESTA-krav, ESTA Kvalificering

Introduktion

Siden 2008 er VWPs (Visa Waiver-programmet) sikkerhed blevet forbedret ved indførelsen af ESTA, der gør det muligt for CBP (Amerikansk Told og Grænsekontrol) at undersøge potentielle rejsende for at se, om de udgør en sikkerhedsrisiko, før de går ombord på et fly på vej til De Forenede Stater. ESTA fungerer som en modvægt til sårbarheder og risici ved visumfri rejse med et ekstra lag af sikkerhed. Når man undersøger på forhånd, kan DHS-personale fokusere deres indsats på det lille antal rejsende, der potentielt udgør en trussel.

Hvordan screener ESTA rejsende?

Efter programmets begyndelse er millioner af ansøgninger om ESTA-godkendt af CBP, men over 4.000 er blevet afvist som et resultat af den amerikanske regerings overvågningsliste over kendte eller mistænkte terrorister. DHS (Department of Homeland Security) er i øjeblikket især bekymret over udenlandske krigere, der vender tilbage fra Syrien. Mens der ikke findes nogen efterretninger, der antyder, at ISIS, ISIL eller andre terroristgrupper med base i Syrien planlægger forestående angreb på USA, har hundreder af udenlandske krigere i de sidste tre år rejst til Syrien fra europæiske lande såvel som USA, og planlægger nu muligvis at vende tilbage. De kan godt være i besiddelse af europæiske eller amerikanske pas og andre gyldige rejsedokumenter.

Hvad er de seneste ESTA-sikkerhedsforbedringer?

Som et svar på disse stigende bekymringer har DHS forbedret sikkerheden for VWP ved hjælp af forbedringer af ESTA. Samtidig med at det letter visumfri rejse til USA, forbedrer det CBP's evne til at stoppe rejsende og hjælpe med at tackle problemet med at returnere udenlandske krigere. Ansøgere bliver nu bedt om at give yderligere oplysninger, når de ansøger om en ESTA, inklusive:

 • Forældres navne
 • Andre navne, aliasser eller statsborgerskaber i andre lande
 • Kontaktoplysninger (telefon, e-mail, kontaktpunkter)
 • Nationalt identifikationsnummer (hvis relevant)
 • Fødselssted
 • Oplysninger om beskæftigelse (hvis relevant)

Selv med disse yderligere spørgsmål er en ESTA ikke det samme som et elektronisk visum. Ansøgning om en ESTA er stadig en langt mindre kompliceret proces end at ansøge om et B1- eller B2-visum, som involverer at give biometriske og biografiske oplysninger samt at gennemgå et interview med en amerikansk konsulær officer. På trods af de øgede sikkerhedsniveauer vokser antallet af mennesker, der ønsker at rejse til USA, fortsat.

Hvilke databaser eller sikkerhedssystemer bruges af ESTA til at afgøre, om en ansøger er berettiget?

Lande, der deltager i Visa Waiver-programmet, er forpligtet til at dele efterretninger og samarbejde i sikkerhedsspørgsmål med De Forenede Stater. Et lands VWP-status kontrolleres hvert andet år, hvilket gør det muligt at gennemgå dets sikkerheds- og terrorbekæmpelsesforanstaltninger. Når du ansøger om en ESTA online, krydser systemet øjeblikkeligt de biografiske oplysninger, der er leveret af ansøgere, mod flere databaser, herunder TSDB (Terrorist Screening Database), registreringer af mistede og stjålne pas, SLTD (INTERPOL'S Stolen og Lost Travel Documents database), eventuelle tidligere afslag på Visa Waiver-programmet, tilbagekaldelse af visum, fjernelser samt poster fra afdelinger for folkesundhed, herunder CDCP (Centers for Disease Control and Prevention) for at kontrollere for personer, der lider af en smitsom sygdom, som udgør en trussel mod folkesundheden.

Hvad er de typiske risici, der bruges til at bestemme, om en ansøger er berettiget eller ej?

Når du ansøger om en ESTA, bliver du bedt om at svare ja eller nej på 9 spørgsmål, der bruges til at afgøre, om du er kvalificeret eller ej. Spørgsmålene inkluderer:

 •  Om du lider af en fysisk eller mental lidelse
 • Om du har en smitsom sygdom
 • Om du er misbruger eller har overtrådt nogen lovgivning vedrørende ulovlige stoffer
 • Om du nogensinde er blevet arresteret for en forbrydelse mod en person eller ejendom
 • Om du skal engagere dig eller nogensinde har engageret dig i terroraktiviteter
 • Om du nogensinde har snydt dig til et visum til dig selv eller på andres vegne
 • Om du tidligere har fået afslag på et visum eller nægtet indrejse til USA
 • Om du nogensinde har eller i øjeblikket søger job uden det rette visum, og om du nogensinde har overskredet dit visum
 • Om du siden 1. marts 2011 har rejst til en liste over lande, der i øjeblikket anses for at udgøre en risiko, herunder Iran, Syrien, Somalia og Yemen.

Hvis en ansøger svarer ja på et af disse spørgsmål, vil deres ansøgning sandsynligvis blive afvist.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA