Hvordan får et land adgang til Visa Waiver programmet?

Udgivet: Apr 23, 2020, Redigeret: Apr 23, 2020 | Tags: Grænsesikkerhed, Visa Waiver-programmet

Introduktion

Visa Waiver programmet (VWP) tillader visumfri rejse for over 20 millioner besøgende årligt til USA, for borgere i 39 partnerlande globalt. VWP bruger et flerlags sikkerhedssystem til at forhindre potentielt farlige personer i at komme ind i USA. Disse sikkerhedsforanstaltninger inkluderer en omfattende screening af VWP-rejsende inden deres afrejse til De Forenede Stater, adskillige punkter langs deres rejse og ved ankomsten til USA. Efter Polens nylige optagelse i VWP er der blevet fornyet interesse fra offentligheden for at lære mere om kriterierne for et land til at deltage i programmet.

Hvad er de økonomiske fordele ved at tilføje et land til VWP?

Ikke alle lande kan optages i Visa Waiver programmet, men de lande, der kan, kan se frem til en positiv indvirkning på deres økonomi. En stærk og sund økonomi er afgørende for at sikre De Forenede Staters sikkerhed. I 2014 hilste USA gennemsnitligt 20 millioner VWP-rejsende velkommen, der brugte anslået 84 milliarder dollars på forbrugsvarer, ifølge Department of Commerce. VWP-rejsende bidrog næsten 231 millioner dollars hver dag, til USA’s lokale økonomier.

VWP-programmet tilskynder også rejseudviklingen mellem USA og andre nationer, hvilket fører til en positiv økonomisk virkning for alle involverede lande. Sydkorea er et godt eksempel, der tiltrådte VWP i 2008. Rejser mellem Sydkorea og USA steg eksponentielt. Inden Sydkorea tiltrådte VWP var der cirka tre flyvninger om ugen mellem Seol og Dallas, men i 2013 var antallet af ugentlige flyvninger steget til 14. Sydkoreanske rejsende til USA brugte ca. 8,6 milliarder dollars i 2016.

Hvad er VWP-kravene til enkeltpersoner og lande?

For at rejse til USA uden visum under VMP gælder følgende krav for enkeltpersoner:

Du skal være borger i et af medlemslandene: Andorra, Australien, Belgien, Brunei, Chile, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, New Zealand, Norge, Østrig, Polen, Portugal, Republikken Malta, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Taiwan, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn

Alle rejsende skal have et gyldigt elektronisk system til rejseautorisation (ESTA), før de går om bord på transport, der tager til USA. En ny ESTA skal opnås, hvis du ansøger om et nyt pas eller har ændret dit land med statsborgerskab, navn eller køn.

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter din planlagte afrejsedato fra USA. Et e-pas er også et krav for VWP, som er en mere sikker type pas med en indlejret chip. De seneste oplysninger om e-pas findes her.

Hvilke betingelser skal der være opfyldt for, at et land kan tilslutte sig VWP?

For at være berettiget til at tilmelde sig eller forblive i VWP, skal hvert deltagende land overholde følgende:

  • Har en lav årlig afvisningsprocent for besøgende, som ikke er immigrant, under 3% i de sidste to regnskabsår;
  • Være parat til at acceptere hjemsendelse af sine borgere, der er udvist fra USA inden for tre uger efter, at DHS blev anmodet om at gøre det;
  • Acceptere at dele oplysninger om mistede eller stjålne pas til USA;
  • Indgå en formel aftale med USA om at dele information om terrorisme og andre former for organiseret eller alvorlig kriminel aktivitet;
  • Give e-pas med biometriske identifikatorer;
  • forelægge en DHS-vurdering af resultaterne af VWP-betegnelsen for landets sikkerhed, politiets kontrol og indvandringsvirkninger på USA;
  • Acceptere en uafhængig efterretningsevaluering indledt af DHS-kontoret for efterretning og analyse.

Hvordan screenes rejsende fra VWP-lande?

VWP anvender en risikobaseret, mangesidet tilgang til at finde og forhindre terrorister, kriminelle og andre eftersøgte personer fra at komme ind i USA.

Nationale risikovurderinger udføres, før et land overhovedet har tilladelse til at tilslutte sig VWP. Desuden skal enlige VWP-rejsende kontrolleres, før de rejser til USA, når de ankommer til amerikanske havne eller lufthavne og under eventuelle yderligere flyvninger i USA.

Grundig screening af rejsende er vigtig for at øge sikkerhedsniveauerne i USA og er et vigtigt terrorbekæmpelses initiativ. Screening foretages ved at kontrollere ESTA-oplysninger. Department for Homeland Security (DHS) kontrollerer ESTA-data hver dag for terrorinformation og arbejder tæt sammen med told- og grænseservice (CBS) og andre agenturer for at kontrollere gyldigheden af ESTA'er på forskellige punkter.

For at få flere oplysninger om, hvordan ESTA identificerer sikkerhedsrisici, kan du besøge: Hvordan identificerer ESTA sikkerhedsrisici?

Hvad er aftalerne om deling af oplysninger mellem lande?

VWP har mandat til at overholde informationsdelingsaftaler med USA om kendte og mistænkte kriminelle, terrorister. VWP-kravene øger individets screening og forbedrer den samlede sikkerhed i hjemlandet.

VWP-landene har givet USA oplysninger om mere end 6.000 kendte eller mistænkte terrorister som følge af VWP-informationsdelingsordninger.

Denne informationsstrøm styrker den eksisterende informationsdialog mellem sikkerhedstjenesterne i USA og VWP-landende. Faktisk har VWP-medlemslandene leveret over to tredjedele af posterne i INTERPOL Stolen og Lost Travel-databasen, som bruges hver dag i ESTA-tjekkene, der udføres af DHS.

Denne information forbedrer DHS's evne til at genkende og afbryde bevægelsen for alle dem, der potentielt vil ønske at skade USA. Lande, der gerne vil tilslutte sig VWP, skal forpligte sig til fuldt ud at overholde sikkerhedsforanstaltninger og en række andre forpligtelser.

Hvad har de seneste forbedringer af Visa Waiver programmet været?

Nye krav revideres og opdateres konstant. ESTA-hjemmesiden gennemgik en modernisering i november 2019. En ny brugergrænseflade blev frigivet sammen med nye funktioner, såsom muligheden for at gemme ansøgninger til færdiggørelse på et senere tidspunkt. En anden runde med betydelige forbedringer fandt sted under Obama-administrationen i august 2015. Ændringerne omfattede forbedret rejsekontrol, informationsdeling og andre sikkerhedskrav for at gøre det muligt for VWP-lande at håndtere truslen af udenlandske terrorister.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA