Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan bruger DHS og CBP APIS?

Redigeret: aug 25, 2023  | Tags: Grænsesikkerhed, ESTA-krav

APIS er Advance Passenger Information System, et krav før afgang, der gør det muligt for Department of Homeland Security (DHS) at gennemgå passageroplysninger. Passagerernes data gennemgår sikkerhedstjek, før de får lov til at gå om bord på deres fly til eller fra USA. APIS bruges også til kommerciel skibsfart eller sejlads til eller fra USA.

APIS vil sammen med PNR-data (Passenger Name Record) gøre det muligt for DHS at identificere og forhindre terrortrusler og give dem mulighed for at koordinere med udenlandske myndigheder og luftfartsselskaber for at forhindre personer af interesse i at gå om bord.

How do DHS and CBP use APIS?
Hvordan bruger DHS og CBP APIS?

Hvad er APIS?

APIS er et elektronisk system til udveksling af data, som i stigende grad bruges af lande over hele verden. APIS er et computerbaseret system, der indsamler biografiske data fra passagerer, der rejser internationalt med fly eller skib, før deres ankomst eller afrejse. Flyselskaber og søtransportører er forpligtet til at indsamle disse oplysninger og sende dem til Customs and Border Protection (CBP). De indsamlede data omfatter typisk:

  • Navn
  • Køn
  • Fødselsdato
  • Statsborgerskab
  • Oplysninger om pas
  • Detaljer om rejseplan

USA og de fleste EU-lande kræver nu, at luftfartsselskaberne indsender oplysninger om deres passagerer før afgang. Dette system er indført for at forbedre sikkerheden og er kendt som APIS.

Dit flyselskab vil informere dig om, hvilke oplysninger du skal give. Det sker enten ved booking eller ved check-in. Hvis du ikke er sikker på, hvad kravene er, kan du kontakte dit flyselskab, som vil kunne svare på dine spørgsmål.

Du må ikke forveksle dine oplysninger til APIS med at ansøge om ESTA eller et visum. Du skal stadig opfylde indrejsekravene til USA eller ethvert andet land, du planlægger at besøge, samt reglerne for paskontrol og toldregler.

APIS Final Rule blev offentliggjort i 2005 og fastlagde de nuværende krav. APIS-kravene er bredt anerkendt af internationale flyselskaber og rederier. I det første år efter, at det trådte i kraft, behandlede Customs and Border Protection næsten 100 millioner passagerer, der kom ind i USA med fly.

Hvorfor er APIS vigtigt?

Forbedrede sikkerhedsforanstaltninger

Før flyet eller rejsen afgår, gennemgår CBP-medarbejdere de indsendte APIS-data for at vurdere potentielle risici. Dataene gennemgår forskellige kontroller i forhold til overvågningslister, kriminelle databaser og andre sikkerhedsparametre for at identificere højrisikoindivider, der kan kræve yderligere efterforskning.

Lettelse af legitime rejser

APIS screener ikke kun for potentielle trusler, men fremskynder også indrejse for legitime rejsende. Pre-screening giver told- og grænsekontrollen mulighed for at fokusere deres indsats mere præcist, hvilket gør indrejseprocessen hurtigere og mere smidig for lovlydige borgere og besøgende.

Koordinering på tværs af agenturer

DHS kan dele APIS-data med andre føderale agenturer med henblik på national sikkerhed, retshåndhævelse, immigration eller andre offentlige sikkerhedsformål. Dette muliggør en holistisk tilgang til grænsekontrol og trusselsvurdering.

Sådan bruger DHS APIS

Risikovurdering i realtid

DHS anvender APIS til realtidsevaluering af passagerer. Ved at sammenligne passagerdata med forskellige databaser kan DHS træffe øjeblikkelige beslutninger om, hvilket niveau af kontrol der kræves for hver enkelt person.

Dataanalyse og prædiktiv modellering

Sofistikerede algoritmer analyserer APIS-data for at forudsige adfærdsmønstre og identificere uregelmæssigheder. Disse kan omfatte pludselige ændringer i rejsemønstre, betalingsmetoder eller hyppigheden af rejser, som kan berettige yderligere undersøgelser.

Sporing af terrorister

APIS er afgørende for identifikation og sporing af personer på terrorlister. Ved at modtage data på forhånd kan DHS træffe proaktive foranstaltninger for enten at nægte boarding eller forberede sig på en anholdelse ved ankomsten.

Håndhævelse af immigrationslovgivningen

APIS hjælper også DHS med at håndhæve immigrationslovgivningen. Det hjælper med at identificere personer, der har overskredet deres visum eller på anden måde overtræder immigrationslovene.

Sådan bruger CBP APIS

Verifikation af ind- og udrejse

CBP bruger APIS til at verificere rejsendes ind- og udrejseregistreringer og sikre, at de overholder varigheden af det ophold, der er tilladt i henhold til deres visum eller ESTA-tilladelse.

Tolddeklarationer

APIS er integreret med andre systemer, der behandler toldangivelser, hvilket gør det lettere for CBP-agenter at verificere de oplysninger, der angives af indkommende rejsende.

Opfangning af ulovlige varer

APIS-data kan indikere, om en rejsende er mere tilbøjelig til at medbringe smuglervarer eller ulovlige varer, så CBP-agenter kan målrette deres inspektioner mere effektivt.

Internationalt samarbejde

CBP deler visse APIS-data med udenlandske myndigheder for fly, der afgår fra eller ankommer til disse lande, hvilket bidrager til den internationale sikkerhedsindsats.

Hvordan overfører APIS data?

Luftfartsselskaber kan overføre APIS-oplysninger før afgang ved hjælp af en af de to følgende metoder:

  • APIS Quick Query-tilstand, hvor luftfartsselskaberne kan overføre hver passagers data i realtid, når de tjekker ind før boarding.
  • APIS Batch-transmission. Dette kan være interaktivt eller ikke-interaktivt og kræver, at luftfartsselskaberne overfører alle data fra passagerlisten 30 minutter før afgang.

Uanset hvilken metode der vælges, får en passager ikke lov til at gå om bord, før han eller hun er blevet godkendt af CBP.

For skibe, der forlader udenlandske havne med kurs mod USA, forbliver reglerne for overførsel af data fra besætnings- og passagerlisten uændrede. De er i øjeblikket forpligtet til at overføre disse oplysninger i en periode på 96 til 24 timer før ankomst. APIS-data skal nu overføres 1 time før afgang fra USA.

Hvorfor blev APIS implementeret?

Før 9/11 sendte flyselskaberne frivilligt forudgående passagerdata til USCIS, som nu er en del af CBP. APIS trådte først i kraft i 2001 under ATSA, Aviation and Transportation Security Act og 2002 Enhanced Border Security and Visa Reform Act. Efter 9/11-kommissionen beordrede den amerikanske kongres under 2004 Intelligence Reform and Terrorism Prevention Act (IRTPA), at DHS skulle kræve forhåndsdata om alle internationale rejsende, uanset om de rejste med fly eller skib.

Hvad er APIS' databeskyttelses- og privatlivspraksis?

CBP og de kommercielle luftfartsselskaber har identificeret de bedste praksisser og har sikret en ordentlig kommunikation mellem CBP og luftfartsselskaberne. Dette opfylder de nuværende standarder for privatlivets fred og databeskyttelse.

Selvom APIS er et uvurderligt værktøj for den nationale sikkerhed, giver det anledning til bekymringer om privatlivets fred. DHS og CBP er underlagt strenge regler for opbevaring, brug og deling af data for at mindske risikoen for misbrug. Ikke desto mindre er der stadig spørgsmål om omfanget af dataindsamling og potentialet for falske positiver.

Hvad betyder APIS for rejsende, før de rejser?

Hvis du rejser til et andet land, vil dit flyselskab måske bede dig om at indsende dine passageroplysninger før afgang. I de fleste tilfælde vil du kunne indsende dine personlige oplysninger online. Dette er adskilt fra at få et visum eller anden godkendelse fra immigrationsmyndighederne. Find ud af, hvad kravene er, før du tager af sted på din rejse.

Hvordan bliver mine oplysninger registreret hos APIS?

Hvis du rejser til USA, vil dit flyselskab bede dig om at angive oplysningerne fra fotosiden (øverst) i dit pas, eller hvis du rejser i Europa, dit nationale ID-kort.

De krævede oplysninger omfatter dit fulde navn, fødselsdato, nationalitet, køn, rejsedokumenttype (identitetskort eller pas), identitetskortets eller passets nummer og det land, hvor dit rejsedokument blev udstedt.

Dine oplysninger registreres enten af en automatisk paslæser under check-in, eller når du foretager din booking. Du vil ikke få lov til at rejse, hvis du ikke giver APIS dine oplysninger inden for den angivne tidsperiode.

Fremtiden for APIS

Efterhånden som teknologien udvikler sig, vil APIS sandsynligvis blive mere sofistikeret. Udviklingen inden for maskinlæring og kunstig intelligens kan føre til endnu mere præcise forudsigelsesmodeller, og biometriske verifikationsmetoder som ansigtsgenkendelse er allerede ved at blive testet med henblik på integration med APIS.

Ansøg om en ESTA, før du rejser til USA.

Hvis du er statsborger i et land, der er medlem af Visa Waiver Program (VWP), kan du registrere dine oplysninger hos den amerikanske regering online med Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

DHS anbefaler, at du registrerer dig med ESTA senest 72 timer før dit rejsetidspunkt. Du kan indsende dine oplysninger når som helst før din planlagte rejse.

Hvis borgere fra VWP-lande ikke har fået en godkendt ESTA, før de rejser, vil de ikke få lov til at gå ombord på deres fly.