Hvordan bruger CBP oplysningerne om sociale medier på min ESTA-ansøgning?

Udgivet: Sep 21, 2020, Redigeret: Sep 21, 2020 | Tags: ESTA-formular, ESTA Persondataloven

Introduktion

Der er flere spørgsmål på ESTA-ansøgningsskemaet, som er valgfrie. Et af disse spørgsmål vedrører kontoinformation på sociale medier. Dette spørgsmål giver Customs and Border Protection (CBP) et referencepunkt, når kontrol af ansøgeroplysninger matcher en alternativ kilde til dem, der er tilgængelige for CBP.

Hvorfor bliver jeg bedt om at give oplysninger om konti på sociale medier?

Dette spørgsmål bruges af CBP til at identificere rejsende, der udgør potentielle trusler mod De Forenede Staters sikkerhed. Dine sociale medie konti kan scannes for alle meddelelser eller anden aktivitet, der kan indikere din sympati med bestemte sager, grupper eller overbevisninger. CBP kan også tjekke dine sociale medie konti for at validere din identitet, beskæftigelse, tidligere rejser, statsborgerskab, opholdssted eller andre oplysninger. Disse oplysninger bruges derefter af CBP som en del af tjekket af ESTA-ansøgningen, især hvis din ansøgning skal gennemgås manuelt. Den følgende liste indeholder eksempler på de typer oplysninger, der typisk kan fås fra konti på sociale medier: fornavn, efternavn, besøgte steder, beskæftigelsesoplysninger, bopælsland, adresse, politisk tro, religiøs tro, forældres navn og andre familiemedlemmer, kriminel historie, lande med statsborgerskab, sociale medieforbindelser, reaktioner på sociale medieforbindelser, såsom likes, had og andre reaktioner.

Vil mine sociale medieoplysninger påvirke resultatet af min ESTA-ansøgning?

En ansøgers sociale medieoplysninger kan påvirke deres sandsynlighed for at få en godkendt ESTA. Oplysninger om sociale mediekonti hjælper CBP med at gennemgå din ansøgning, da de vil være i stand til at verificere og indsamle flere oplysninger til støtte for deres beslutning om godkendelse eller afvisning af en ESTA-ansøgning. Hvis dine sociale mediekontooplysninger ikke svarer til nogen af de oplysninger, du har givet i din ESTA-ansøgning, er det sandsynligt, at det kan have indflydelse på CBP's beslutning, hvis din ESTA-ansøgning gennemgås manuelt.

Hvilke oplysninger vil CBP være i stand til at se på mine sociale mediekonti?

De oplysninger CBP vil tjekke, vil afhænge af de privatlivsindstillinger du har angivet for hver af de sociale mediekonti, du har indtastet. Hvis dine privatlivsindstillinger ikke tillader offentlig visning, vil CBP sandsynligvis ikke være i stand til at se dine sociale mediakontooplysninger, medmindre de anmoder om frigivelse af oplysninger fra virksomheden eller enkeltpersoner, der styrer platformen.

Hvordan behandles mine oplysninger på en ESTA?

Alle de oplysninger, der gives på en ESTA-ansøgning, herunder oplysninger om sociale mediekonti, behandles i overensstemmelse med ESTA databeskyttelsespolitikken. Håndtering af dine oplysninger er beskrevet under ESTA System of Records Notice (SORN) og Assessment Impact Assessment (PIA). Hvis du ikke er accepterer privatlivspolitikken, kan du udelade de valgfri oplysninger på ESTA-formularen, f.eks. Oplysninger om sociale medier. Du bliver dog stadig nødt til at besvare alle påkrævede felter på ESTA-formularen, ellers vil du ikke være i stand til at rejse under Visa Waiver programmet (VWP) uden at indsende en komplet ESTA-ansøgning og få en godkendt tilladelse.

Konklusion

Selvom oplysningerne om sociale mediekonti er valgfri, tilrådes ansøgere at indtaste oplysninger om deres sociale medier, hvis de føler de kan. At give disse oplysninger bør ikke påvirke sandsynligheden for ESTA-benægtelse eller godkendelse i høj grad, men alligevel vil det hjælpe CBP med at bestemme mulige sikkerhedstrusler, hvis ansøgningen gennemgås manuelt. Alle ESTA-ansøgere behandles i overensstemmelse med CBP's databeskyttelsespolitikker, så ansøgere skal være opmærksomme på vilkår, de ikke føler sig tilpas med, når de leverer information om sociale medier.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA