Hvor længe gælder ESTA?

Udgivet: Sep 26, 2018, Redigeret: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA, ESTA varighed, Hvor længe varer ESTA?

ESTA-visumfritagelsesprogrammet giver borgerne i 38 deltagende lande mulighed for at rejse til USA for turisme, forretning, transit, sundhed og korte studieophold uden at skulle ansøge om visum. ESTA har gjort det meget lettere for rejsende i Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand og mange andre europæiske, asiatiske og sydamerikanske lande at rejse til USA. Et ansøgningsskema tager 10-15 minutter at udfylde, og godkendelser gives øjeblikkeligt med en godkendelsesprocent på 99%.

Varigheden af ESTA-godkendelse

En godkendt ESTA udstedes for en periode på to år eller indtil datoen for udløb af pas, alt efter hvilken dato der ligger først. Dette betyder imidlertid ikke, at en person kan blive i USA i to år. ESTA kan bruges til besøg på op til 90 dage pr. løbende 12-måneders periode. Så hvis en rejsende for nylig har modtaget en ESTA og opholdt sig 90 dage i USA og derefter vendte tilbage til hjemlandet, så vil han / hun sandsynligvis skulle vente 12 måneder, før deres ESTA kan bruges igen. De amerikanske told- og grænsemyndigheder (CBP) har dog ikke fastsat strenge krav for den tid, en person skal vente mellem besøg til USA. Alternativt kan rejsende ansøge om et visum til USA, hvis han / hun ønsker at besøge landet igen inden for 12 måneder efter deres tidligere 90 dages ophold. Hvis en rejsende søger om immigrations- eller anden amerikansk visuminformation, skal man søge juridisk rådgivning fra en advokat, der er licenseret i immigration til USA. Grænsevagten vil afgøre, om der har været en "rimelig tid" mellem ophold. Hvis grænsevagten har mistanke om, at en rejsende forsøger at bo i USA, vil de ikke få adgang. Vær opmærksom på, at dette kun er retningslinjer, da diskretionen for adgang til USA ligger hos CBP.

Bedste tidspunkt at ansøge om ESTA på

Afhængigt af, hvornår en besøgende ønsker at rejse til USA, bør de strategisk planlægge deres ESTA-ansøgning for at sikre, at de får mest ud af rejsen og tilladelsen inden besøget. Selvom 72 timer betragtes som den mindste tid, før man ansøger om ESTA, ville det være klogt at planlægge i god tid, i tilfælde af at en ansøger nægtes tilladelse og skal ansøge om visum i stedet for. Hvis din plan er at bo i USA i mere end 90 dage, skal du ansøge om et visum til USA. At opholde sig i længere tid i USA, end man har lov til ifølge sin ESTA, vil sandsynligvis resultere i, at man bliver forbudt at benytte programmet og vil muligvis resultere i fremtidige afslag ved grænsen til USA. Hertil kommer, at hvis man opholder sig længere i USA, end man har tilladelse til ifølge sin ESTA-godkendelse, kan det bringe fremtidige visumansøgninger til USA i fare.

Forlængelse af ophold i USA ved at besøge nærliggende lande

Besøg til nærliggende lande som Canada og Mexico eller endog Caribien uden at flyve hjem, vil sandsynligvis tælle med i 90-dages opholdet. CBP-grænsevagter er opmærksomme på denne taktik, som rejsende bruger til at forlænge deres besøg i USA, og vil sandsynligvis nægte adgang til personer, der bruger sådanne taktikker. Hvis du virkelig ønsker at besøge Canada, Mexico eller Caribien og også ønsker at blive 90 dage i USA, skal du planlægge din rejseplan i overensstemmelse hermed, så du ikke vil blive mere end 90 dage i USA, da man sandsynligvis ikke vil se gennem fingre med, at man bliver bare èn enkelt dag over de 90.

Fornyelse af din ESTA i USA

ESTA'er kan ikke forlænges eller fornyes i USA. Tilladelsen skal indhentes inden ankomsten til USA eller deres territorier. Men hvis dit pas eller ESTA udløber, mens du er i USA, behøver du ikke at ansøge om en nyt ESTA under dit maksimale 90-dages besøg.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets