Hvad er ESTA-formspørgsmål?

Udgivet: Aug 23, 2018, Redigeret: Nov 04, 2019 | Tags: ESTA-formularen, ESTA ansøgning, ESTA spørgsmål

ESTA-ansøgningsskemaet styres og administreres af Department of Homeland Security. Formålet med formularen er at indsamle en stor mængde information, så de amerikanske told- og grænsemyndigheder kan krydstjekke en ansøgers oplysninger med adskillige databaser om international terrorisme, flyveforbud og kriminelle personer. Men amerikansk personel er hensynsfuldt over for ansøgernes tid. En tidskrævende og besværlig ESTA-formular ville gå imod formålet med en online rejsetilladelse, og det ville være til ulempe for rejsende og muligvis afskrække turisme til USA. ESTA-spørgsmålene på formularen afspejler således ønsket om at anmode om et minimum af oplysninger, der ville give grænsemyndighederne tillid til, at en ansøger ikke vil udgøre nogen betydelig risiko for den amerikanske offentligheds sikkerhed.

Følgende tabel kan bruges som reference for de spørgsmål, der bliver spurgt i hvert afsnit af ESTA-formularen (kilde: https://www.cbp.gov/)

ESTA-ansøgningsafsnit

ESTA-spørgsmålsfelter

ANSØGER / PASOPLYSNINGER

Efternavn, fornavn, køn, aliaser, fødselsdato, fødeby, fødeland, pasnummer, statsborgerland, nationalt identifikationsnummer, pasudstedelsesdato, pasudløbsdato, pas udstedende land, har du nogensinde fået udstedt et pas eller nationalt identitetskort for rejser af et andet land? Hvis ja, så angiv udstedelseslandet, dokumenttype, dokumentnummer og udløbsår.

ANDRE STATSBORGERSKABER / NATIONALITETER

Er du på nuværende tidspunkt statsborger i et andet land? Hvis ja, så anfør statsborgerland / nationalitet. Hvordan fik du statsborgerskab / nationalitet i dette land? Har du nogensinde været statsborger i et andet land? Hvis ja, så anfør statsborgerland / nationalitet.

GE-MEDLEMSKAB

Er du medlem af CBP Global Entry Program? Hvis ja, så angiv PASSID / medlemsnummer

FORÆLDRE

Begge forældres efternavn og fornavn

KONTAKTOPLYSNINGER

Adresselinje 1, adresselinje 2, lejlighedsnummer, by, stat/provins/region, land, telefontype, telefonnummer, e-mailadresse

SOCIALE MEDIER (VALGFRIT)

Udbyder / platform, sociale medie-id

ANSÆTTELSESDATA

Har du en aktuel eller tidligere arbejdsgiver? Hvis ja, så angiv jobtitel, arbejdsgiverens navn, adresselinje 1, adresselinje 2, by, stat/provins/region, land, telefon

INDTAST REJSEINFORMATION

Er din rejse til USA en transit til et andet land? Hvis ja, angives oplysningerne i næste afsnit:

USA KONTAKTOPLYSNINGER

Navn, adresselinje 1, adresselinje 2, lejlighedsnummer, by, stat, telefonnummer

ADRESSE I USA

Adresselinje 1, adresselinje 2, lejlighedsnummer, by, stat, telefonnummer

NØDKONTAKTINFORMATION I OG UDENFOR USA.

Efternavn, fornavn, e-mailadresse, telefon,

KVALIFICERINGSSPØRGSMÅL

  1. Har du et fysisk eller psykisk handicap, eller er du afhængig af eller bruger stoffer, eller har du i øjeblikket nogle af de følgende sygdomme (smitsomme sygdomme er specificeret i henhold til section 361(b) of the Public Health Service Act): kolera, difteri, infektiøs tuberkulose, pest, kopper, gul feber, virale hæmoragiske febre, herunder Ebola, Lassa, Marburg, Krim-Congo, alvorlige akutte åndedrætssygdomme, der er i stand til at blive overført til andre personer og sandsynligvis forårsage død.
  2. Er du på noget tidspunkt blevet arresteret eller dømt for en forbrydelse, der resulterede i alvorlig beskadigelse af ejendom eller alvorlig skade på anden person eller statslig myndighed?
  3. Har du nogensinde overtrådt nogen lov i forhold til at besidde, bruge eller distribuere ulovlige stoffer?
  4. Søger du deltagelse i, eller har du nogensinde deltaget i, terroristaktiviteter, spionage, sabotage eller folkedrab?
  5. Har du nogensinde begået bedrageri eller givet et misvisende billede af dig selv for at opnå, eller hjælpe andre med at opnå, et visum eller adgang til USA?
  6. Søger du i øjeblikket arbejde i USA, eller har du tidligere været ansat i USA uden forudgående tilladelse fra den amerikanske regering?
  7. Er du nogensinde blevet nægtet et amerikansk visum, som du ansøgte om med dit nuværende eller tidligere pas, eller er du nogensinde blevet nægtet adgang til USA eller fået trukket din ansøgning tilbage om indrejse til USA ved et amerikansk indrejsested?
  8. Har du nogensinde opholdt dig længere i USA end perioden tildelt dig af den amerikanske regering?
  9. Har du rejst til eller været i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen den 1. marts 2011 eller senere?

ANSØGER / PASOPLYSNINGER

Den første del af formularen omhandler grundlæggende oplysninger om ansøgeren, herunder fornavn og efternavn. Dette afsnit anmoder også om oplysninger om ansøgerens pasoplysninger smat oplysninger om andre nationaliteter og relevante dokumenter for den anden nationalitet. Når du har indtaster disse oplysninger, skal du være forsigtig, når du indtaster dine pasoplysninger, da disse er meget almindelige fejl, der vil medføre, at din ESTA bliver ugyldig, idet dine ESTA-ansøgningsoplysninger skal svare til dem på dit pas. Andre almindelige fejl er, at ansøgerne udelader deres mellemnavne fra feltet fornavn og forkert anbringer deres fornavn i feltet efternavn og omvendt.

ANDRE STATSBORGERSKABER / NATIONALITETER

Denne del kræver oplysninger om tidligere og nuværende statsborgerskaber. Hvis ansøgeren har et andet statsborgerskab, skal ansøgeren oplyse, hvorledes de fik statsborgerskabet og informere om statsborgerlandet, om det er nuværende eller tidligere.

GE-MEDLEMSKAB

De amerikanske told- og grænsemyndigheder (CBP) har et Global Entry Program for hurtig indgang og sikkerhedsgodkendelse. CBP Global Entry-rejsende er forhåndsgodkendt og anses derfor for at være lavrisiko-rejsende. Medlemmer af programmet kan komme ind i USA via automatiserede kiosker i forskellige lufthavne i USA.

FORÆLDRE

I dette afsnit skal du give oplysninger om dine forældre, herunder deres for- og efternavne. Hvis disse oplysninger er ukendte, skal du bruge de personer, der plejede dig, da du var ung eller simpelthen skrive ”UKENDT”, hvis du ikke havde nogen forældre eller plejere.

KONTAKTOPLYSNINGER

Standard adresseoplysninger kræves i dette afsnit af ESTA-ansøgningen. CBP vil sandsynligvis ikke bruge dine adresseoplysninger for korrespondance. Din e-mailadresse vil blive brugt til kommunikation vedrørende din ESTA-ansøgning.

SOCIALE MEDIER (VALGFRIT)

CBP inkluderede dette afsnit i 2016 for at indhente oplysninger om en ansøgers sociale medier. Disse oplysninger kræves ikke i øjeblikket, selvom de måske vil blive det på et tidspunkt i fremtiden, hvis oplysningerne anses for værende værdifulde ved fastsættelsen af sikkerhedsrisici.

ANSÆTTELSESDATA

Afsnittet om ansættelsesdata på ESTA-formularen har spørgsmål om en ansøgers arbejdsgivers navn og kontaktoplysninger. Denne information er nødvendig, eftersom det giver CBP indsigt i din beskæftigelsessituation. Selvom disse oplysninger sandsynligvis ikke bruges til godkendelse eller afvisning af ESTA-ansøgninger, vil det sandsynligvis blive brugt af grænsevagterne, der kan stille spørgsmål til besøgende ved grænsen med hensyn til deres ophold i USA og troværdigheden af, at de vil vende tilbage til deres hjemland, efter at deres rejseplaner er udført.

USA KONTAKTOPLYSNINGER

Rejsende, der kommer til USA af andre grunde end transitformål, skal give oplysninger om deres amerikanske kontakt, herunder adresse og telefonnummer. Hvis en ansøger ikke har en kontaktperson i USA, kan de give oplysninger om et amerikansk foretagende eller hotel. Disse ESTA-spørgsmål giver CBP mulighed for at bestemme, hvor en ansøger sandsynligvis vil opholde sig under deres besøg, eller give dem oplysninger om en besøgendes kontaktperson.

ADRESSE I USA

Oplysningerne i dette afsnit kan være de samme som det forrige afsnit, hvis en turist fx besøger New York og kun har kontaktoplysninger for hotellet og ingen andre kontakter i USA. Men for forretningsrejsende, der kommer for at forhandle en kontrakt, skal de angive navnet på deres kontakt i et afsnit og deres hotel eller indkvarteringsoplysninger i det næste.

NØDKONTAKTINFORMATION I OG UDENFOR USA.

I tilfælde af at en ansøger har en akut nødsituation uden nogen nærmeste pårørende, bruger CBP disse oplysninger til at kontakte en ESTA-ansøgers udpegede personer.

KVALIFICERINGSSPØRGSMÅL

Disse 9 ja eller nej ESTA-spørgsmål bestemmer, om de rejsende er berettigede. Spørgsmålene spænder over en række emner, der skal bestemme, om en ansøger udgør en risiko på grund af deres personlige helbred, kriminalhistorie, narkotikahistorie, terrorrelaterede aktiviteter, ønsker om at arbejde i USA, indvandrings- og visumhistorie til USA, samt deres rejsehistorie til udvalgte lande i Afrika og Mellemøsten. Hvis du svarer "ja" til nogen af disse ESTA-kvalificeringsspørgsmål, vil det sandsynligvis resultere i, at en ansøgning bliver afslået, så pas på med at udfylde denne del af skemaet korrekt.

FRASKRIVELSE AF RETTIGHEDER

Ansøgere skal også udfylde afsnittet ”Fraskrivelse af rettigheder", som i bund og grund siger, at en ansøger fragiver sig ret til appel eller gennemgang af en hvilken som helst beslutning de amerikanske told- og grænsemyndigheder laver på en ESTA-ansøgning. Accept af denne fraskrivning af rettigheder kræves for at indsende en ESTA-ansøgning.

CERTIFIKATIONSAFSNIT

I dette afsnit accepterer en ESTA-ansøger, at han / hun forstod spørgsmålene på formularen og besvarede dem sandfærdigt og korrekt efter deres bedste viden og tro. Accept af denne certifikation kræves for at indsende en ESTA-ansøgning.

Konklusion

Selv om indlevering af en ESTA-ansøgning virker som en triviel opgave, er der overvejelser, som ansøgerne skal gøre, når de besvarer forskellige ESTA-spørgsmål på formularen. Heldigvis kan ansøgerne gennemgå deres svar inden afsendelse af formularen, der skal behandles af CBP, og det anbefales derfor, at de kontrollerer de oplysninger, de har angivet på formularen, og tjekker deres svar på ESTA-spørgsmålene.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA