Hvad betyder ESTA-ansøgning ”Afventer godkendelse”?

Udgivet: Oct 02, 2019, Redigeret: Mar 11, 2020 | Tags: ESTA, ESTA-ansøgning afventer

Hvis din ESTA-ansøgning er pending, betyder det, at US Customs and Border Protection (CBP) gennemgår de oplysningerne, du har angivet på din ansøgning. Du vil normalt blive underrettet om den endelige beslutning om din ansøgning inden for 72 timer, ellers kan du tjekke status på din ESTA-ansøgning her.

Hvorfor er din ESTA-ansøgning pending i op til 72 timer?

ESTA-ansøgninger kan typisk markeres for yderligere sikkerhedskontrol. En pending ESTA-ansøgning betyder, at der er behov for yderligere screening for at behandle din ansøgning og sikre, at du ikke udgør en sikkerheds- eller indvandringsrisiko. Typisk anbefaler CBP at vente 72 timer, før man tjekker, om der er en opdatering, men de fleste afgørelser på ESTA-ansøgninger fås inden for 48 timer. Men mens din ESTA-ansøgning er pending, har du ikke tilladelse til at rejse til USA.

Hvad hvis mit pending ESTA-ansøgning afvises?

Hvis din ESTA-ansøgning afvises, vil du blive underrettet via e-mail og modtage oplysninger om ansøgning om et amerikansk visum. Det typiske svar fra CBP indeholder et link til følgende hjemmeside, hvor du kan ansøge om et turist-, gennemrejse- eller forretningsvisum: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Du vil blive opkrævet et symbolsk behandlingsgebyr på $4, hvis din ansøgning afvises.

Hvad hvis min pending ESTA-ansøgning godkendes?

Hvis din ESTA-ansøgning derimod godkendes, vil du modtage dit autorisationsnummer via e-mail eller kan se nummeret på tjek din ESTA-ansøgningsside. Med denne tilladelse kan du rejse til USA, så længe din ESTA ikke tilbagekaldes af andre grunde, som f.eks. en ændring af omstændighederne vedrørende din ansøgning.

Det er gået mere end 72 timer, og min ansøgning er stadig pending, hvad gør jeg?

I det usandsynlige tilfælde, at din ESTA-ansøgning stadig er pending efter 72 timer, skal du kontakte CBP for at finde ud af, om en endelig afgørelse er truffet. Alternativt kan du indsende en ny ansøgning.

En 'ESTA-visumansøgning pending'-status kan skabe en stressende situation for rejsende til USA, da de er usikre på, om de kan få adgang ved grænsen. For at undgå situationer med ændringer i rejseplanerne i sidste øjeblik anbefales det, at rejsende ansøger om ESTA tidligt og sikrer, at deres tilladelse forbliver gyldig indtil deres afrejsedato ved at tjekke status for ESTA-ansøgningen.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets