ESTA til turistformål

Udgivet: Oct 21, 2019, Redigeret: Oct 21, 2019 | Tags: ESTA-krav, ESTA for turisme

Introduktion

En ESTA er en visumfritagelse, der kan bruges af rejsende, der har pas i visumfritagede lande, til at besøge USA i op til 90 dage. En ESTA udstedes for en periode på to år, eller til datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først.

ESTA har et antal tilladte turistrelaterede anvendelsesformål såsom sightseeing, ferier, besøg hos familie, bekendte eller venner, medicinsk behandling samt deltagelse i begivenheder, sociale organisationer eller serviceorganisationer, eller deltagelse i amatør og ubetalt musiske, sportslige, eller lignende begivenheder eller konkurrencer. Korte rekreative studiekurser er også tilladt, så længe den kredit, der opnås fra kurset, ikke kan bruges til en degree.

Eksempler på situationer, hvor en ESTA ville være velegnet til turismeformål

Eksempel 1

Du er turist med et britisk pas, og din ven har et australsk pas. I flyver begge fra London til New York og kører derefter til Canada. En ESTA ville være en passende rejsetilladelse for jer begge, så længe den samlede tid i tilbringer i Canada, Mexico, USA og tilhørende øer eller territorier ikke overstiger 90 dage.

Eksempel 2

En fransk pasindehaver ønsker at besøge USA fra Frankrig, for at deltage i et tre dages madlavningskursus i Los Angeles, samt tilbringe et par uger med sightseeing på USAs østkyst. En ESTA ville være en passende rejsetilladelse med henblik på dette besøg.

Eksempel 3

En italiensk pasindehaver ønsker at rejse til USA fra Italien, for at konkurrere i en amatør karateturnering, hvor vinderne er ubetalte. En ESTA ville være en relevant rejsetilladelse for denne rejsende.

Andre ESTA krav

Rejsende, der ønsker at få en ESTA til turistmæssige formål, bør gennemgå ESTA kravene, inden de ansøger, såvel som detaljerne i Visa Waiver-programmet.

Nægtelser og manglende berettigelse

ESTA-afslag kan ikke appelleres. Ansøgere, der er blevet afvist eller ikke er berettigede til ESTA, kan stadig ansøge om et B-2 turistvisum.

Begrænsninger

Forlænge dit ophold eller ændre status - du kan ikke forlænge en ESTA eller ansøge om at skifte til en visumkategori, mens du er i et amerikansk territorium. Eventuelle andre visumansøgninger eller efterfølgende ESTA-ansøgninger skal indsendes uden for USA. Ansøgere ville risikere at miste fremtidige visum- eller ESTA-ansøgninger ved ikke at forlade USA før de 90 dage er gået.

Formål med rejsen - ESTA kan ikke bruges, hvis en rejsende har til hensigt at studere for akademisk kredit, arbejde mod betaling fra en amerikansk kilde, eller arbejde i pressen, såsom en rolle i radioen, på et trykkeri, i film eller enhver anden form for medier. ESTA kan ikke bruges til nogen form for betalt konkurrence eller forestilling foran et betalende publikum. Endelig kan en ESTA ikke bruges som en måde at få ophold på permanent eller midlertidig basis, bortset fra de 90 dage, der er tildelt under Visa Waiver-programmet.

Antagelighed

En godkendt ESTA garanterer ikke adgang til De Forenede Stater med henblik på turisme. Customs and Border Protection (CBP) har myndigheden til at nægte enhver ESTA-godkendt rejsende indrejse i USA. Afslag ved grænsen kan skyldes grunde som at undlade at erklære varer eller merchandise, give vildledende oplysninger på en ESTA-ansøgningsformular, eller enhver anden grund, der betragtes som en mulig indvandrings- eller sikkerhedsrisiko for De Forenede Stater. Hvis du nægtes adgang ved grænsen, får du ikke rettigheder til en appel.

Medicinsk behandling i Amerika.

Planlagt medicinsk behandling - Hvis du har planlagt medicinsk behandling i USA, kan du blive bedt om at fremlægge bevis for den behandling, du har planlagt ved grænsen. At have en form for bevismateriale til rådighed bør være tilstrækkeligt til at imødekomme enhver anmodning om information om medicinsk behandling ved den amerikanske grænse. Beviset kan omfatte dokumentation om medicinsk diagnose, og hvorfor behandlingen skal udføres i USA. Andre former for bevismateriale kan omfatte et brev fra en amerikansk baseret læge eller kirurg, der indeholder detaljer om behandlingen, omkostningerne og længden af proceduren, inklusive prognose og restitutionstider efter behandlingen, samt dokumentation for, at udgifter til proceduren kan betales baseret på ansøgeres egne midler. Sådant bevis kan omfatte kontoudtog eller andre former for pengebaserede aktiver, der kan bruges til betaling af enhver medicinsk procedure.

Uplanlagt medicinsk behandling - Medicinske problemer, der opstår under din rejse til USA, behandles af lokalt medicinsk personale. Udgifter til enhver planlagt og gebyrbar behandling dækkes enten af dit rejseforsikringsselskab eller udbetales når som helst, før eller efter behandlingen.

Konklusion

Der er forskellige turistmæssige formål, der er tilladt under Visa Waiver-programmet. ESTA giver de berettigede rejsende en praktisk og tilgængelig mulighed for at få en online rejsetilladelse til at besøge USA til sådanne formål.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets