ESTA til gennemrejse

Udgivet: Jan 20, 2020, Redigeret: Jan 20, 2020 | Tags: ESTA-krav, ESTA til transit

Introduktion

Gennemrejse gennem U.S.A. kan være fordelagtigt for rejsende, der ønsker at booke mere bekvemme eller billigere flyrejser til deres endelige destination. Rejsende fra et af Visa Waiver-Program landende kan bruge en ESTA (elektronisk system til rejsetilladelse) til sådanne gennemrejser. Hvis en ESTA-transitansøgning afvises, eller den rejsende ikke er berettiget til ESTA, kan de som et alternativ ansøge om et C-1-transitvisum.

En ESTA udstedes for en periode på to år, eller indtil datoen for passets udløb, afhængigt af hvilken dato der kommer først. ESTA kan bruges til flere poster i USA i op til 90 dage pr. Besøg. Desuden kan gennemrejsende bruge deres ESTA til turisme eller forretningsformål i USA, mens deres tilladelse er godkendt.

Rejsende, der ønsker at bruge en ESTA til gennemrejse, skal på deres ansøgningsskema angive, at de kun passerer gennem U.S.A., og at deres endelige destination er et ikke-amerikansk territorium.

Hvad hvis jeg er i transit til Canada, Mexico eller omgivende øer?

Tid brugt i Canada, Mexico og omgivende øer til De Forenede Stater tæller mod 90-dages grænsen pr. Besøg, uanset transportform, både til lands, vands og i luften. Således kan en godkendt ESTA bruges til at genindrejse i USA, så længe det samlede besøg i de førnævnte omgivende områder ikke overstiger 90 dage i alt.

De omgivende øer inkluderer mange britiske, franske eller hollandske territorier eller ejendele i eller i nærheden af Det Caribiske Hav, såsom: Bahamas, Barbados, Bermuda, Haiti, Den Dominikanske Republik, Jamaica, Martinique, St. Pierre og Miquelon, Trinidad og Tobago, Leeward Islands, Anguilla, Antigua, Guadeloupe, Nevis, St. Kitts, De Britiske Jomfruøer, Windward Øer, Dominica, Grenada, St. Lucia og St. Vincent.

Andre ESTA-krav

Rejsende, der ønsker at få en ESTA til gennemrejse, bør gennemgå ESTA-kravene, samt detaljerne i Visa Waiver-Programmet, inden de ansøger.

Nægtelser og ikke-berettigede

ESTA-afslag kan ikke appelleres. Ansøgere, der passerer gennem De Forenede Stater, som er blevet afvist eller ikke er berettigede til ESTA, kan stadig ansøge om et C-1 transitvisum.

Begrænsninger

Forlæng dit ophold eller ændre status - du kan ikke forlænge en ESTA eller ansøge om at skifte til en visa kategori, mens du er på Amerikansk territorium. Eventuelle andre visumansøgninger eller efterfølgende ESTA-ansøgninger skal indsendes uden for De Forenede Stater. Ansøgere ville bringe fremtidige visum- eller ESTA-ansøgninger i fare ved ikke at forlade USA før de 90 dage er gået, efter de ankom til et amerikansk område på en ESTA.

Formål med rejsen - ESTA kan ikke bruges, hvis en rejsende har til hensigt at studere for akademisk kredit, arbejde mod betaling fra en amerikansk kilde eller arbejde som en bidragsyder i pressen, såsom en rolle i radio, tryk, film eller enhver anden form for medier. ESTA kan ikke bruges til nogen form for betalt konkurrence eller udstilling foran et betalende publikum. Endelig kan en ESTA ikke bruges som en måde at få ophold på permanent eller midlertidig basis, bortset fra de 90 dage, der er tildelt under Visa Waiver-programmet.

Antagelighed

En godkendt ESTA garanterer ikke adgang til De Forenede Stater til forretningsformål. Told- og grænsebeskyttelse (CBP) har myndighed til at nægte enhver ESTA-godkendt rejsende indrejse i USA. Afslag ved grænsen kan skyldes grunde som at undlade at erklære varer eller merchandise, give vildledende oplysninger på en ESTA-ansøgningsformular eller enhver anden grund, der betragtes som en mulig indvandrings- eller sikkerhedsrisiko for De Forenede Stater. Hvis du nægtes adgang ved grænsen, har du ikke rettigheder til en appel.

Medicinsk behandling i Amerika

Planlagt medicinsk behandling - Hvis du har planlagt medicinsk behandling i USA, kan du blive bedt om at fremlægge bevis for den behandling, du har planlagt ved grænsen. At have en form for bevismateriale til rådighed bør være tilstrækkeligt til at imødekomme enhver anmodning om information om medicinsk behandling ved den amerikanske grænse. Beviset kan omfatte dokumentation om medicinsk diagnose, og hvorfor behandlingen skal udføres i USA. Andre former for bevismateriale kan omfatte et brev fra en amerikansk baseret læge eller kirurg, der indeholder detaljer om behandlingen, omkostningerne og længden af proceduren, inklusive prognose og restitutionstider efter behandlingen, samt dokumentation for, at udgifter til proceduren kan betales. Sådant bevis kan omfatte kontoudtog eller andre former for kontantbaserede aktiver, der kan bruges til betaling til enhver medicinsk procedure.

Uplanlagt medicinsk behandling - Medicinske problemer, der opstår under din rejse til USA, behandles af lokalt medicinsk personale. Udgifter til enhver uplanlagt og gebyrbar behandling dækkes enten af dit rejseforsikringsselskab eller udbetales når som helst før eller efter behandlingen.

Konklusion

ESTA kan bruges af kvalificerede rejsende til gennemrejse. Godkendte ESTA-ansøgere kan også tilbringe tid i USA til tilladte turisme- eller forretningsformål. Rejsende skal være opmærksomme på, at hver dag, der tilbringes i Canada, Mexico eller de omkringliggende områder, tæller i en ESTAs 90-dages grænse, og det tilrådes at planlægge ens rejse baseret på amerikanske rejsebegrænsninger, så vel som mulige begrænsninger i destinationslandet.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA