ESTA til forretningsformål

Udgivet: Dec 03, 2019, Redigeret: Dec 03, 2019 | Tags: ESTA-krav, ESTA til forretningsformål

Introduktion

ESTA er en bekvem rejsetilladelse for forretningsrejsende der besøger USA, der kan bruges af personer, der har et pas fra et visumfritaget medlemsland. En ESTA kan bruges til en række forretningsaktiviteter, såsom forretningsrelaterede forskningsaktiviteter, møder med forretningsforbindelser, rejse til en videnskabelig, uddannelsesmæssig, professionel eller forretningsmæssig konference, forhandle om en kontrakt eller afvikle et ejendomsforhold.

Eksempler på situationer, hvor en ESTA ville være egnet til forretningsformål

Eksempel 1

Du har et pas fra et af de 38 visumfritagede lande, og du er en teknologiudvikler eller -entusiast, der flyver fra London, og vil besøge Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, Nevada i et par dage som besøgende. I dette eksempel ville en ESTA være en passende rejsetilladelse.

Eksempel 2

En HR-leder er ansvarlig for at arrangere rejser med et personale af ingeniører i Tyskland, der alle er tyske pasindehavere. Disse ingeniører er nødt til at besøge et amerikansk kundesite i en uge og vil fortsat få løn af deres tyske arbejdsgiver. I dette eksempel kunne HR-lederen ansøge om en ESTA på vegne af de tyske ingeniører.

Eksempel 3

En svensk pasindehaver og iværksætter, der driver et svensk firma, ønsker at besøge USA i fire dage for at forhandle om en kontrakt med en amerikansk leverandør eller kunde. Hvis iværksætterens aktivitet foregår gennem hans/hendes eget svenske firma, kan en ESTA være en passende rejsetilladelse til sådanne forretningsformål.

Hvilken anden slags arbejde kan jeg udføre i USA på en ESTA?

En ESTA kan bruges til at arbejde for din arbejdsgiver i en begrænset kapacitet, så længe din indkomst er fra en ikke-amerikansk kilde. Din arbejdsgiver skal også være enten en amerikansk statsborger, der er hjemmehørende i udlandet, men som midlertidigt besøger De Forenede Stater, eller en udenlandsk statsborger, der er hjemmehørende i USA, men har et B, E, F, H, I, J, L, M-, O-, P- eller Q-visum.

Andre ESTA-krav

Rejsende, der ønsker at få en ESTA til forretningsformål, bør gennemgå ESTA-kravene, samt detaljerne i Visa Waiver-Programmet, inden de ansøger.

Nægtelser og ikke-berettigede

ESTA-afslag kan ikke appelleres. Ansøgere, der er blevet afvist eller ikke er berettigede til ESTA, kan stadig ansøge om et B-1 forretningsvisum.

Begrænsninger

Forlæng dit ophold eller ændre status - du kan ikke forlænge en ESTA eller ansøge om at skifte til en visa kategori, mens du er på Amerikansk territorium. Eventuelle andre visumansøgninger eller efterfølgende ESTA-ansøgninger skal indsendes uden for De Forenede Stater. Ansøgere ville bringe fremtidige visum- eller ESTA-ansøgninger i fare ved ikke at forlade USA før de 90 dage er gået, efter de ankom til et amerikansk område på en ESTA.

Formål med rejsen - ESTA kan ikke bruges, hvis en rejsende har til hensigt at studere for akademisk kredit, arbejde mod betaling fra en amerikansk kilde eller arbejde som en bidragsyder i pressen, såsom en rolle i radio, tryk, film eller enhver anden form for medier. ESTA kan ikke bruges til nogen form for betalt konkurrence eller udstilling foran et betalende publikum. Endelig kan en ESTA ikke bruges som en måde at få ophold på permanent eller midlertidig basis, bortset fra de 90 dage, der er tildelt under Visa Waiver-programmet.

Antagelighed

En godkendt ESTA garanterer ikke adgang til De Forenede Stater til forretningsformål. Told- og grænsebeskyttelse (CBP) har myndighed til at nægte enhver ESTA-godkendt rejsende indrejse i USA. Afslag ved grænsen kan skyldes grunde som at undlade at erklære varer eller merchandise, give vildledende oplysninger på en ESTA-ansøgningsformular eller enhver anden grund, der betragtes som en mulig indvandrings- eller sikkerhedsrisiko for De Forenede Stater. Hvis du nægtes adgang ved grænsen, har du ikke rettigheder til en appel.

Konklusion

ESTA kan bruges til forskellige forretningsformål og derved give en nyttig rejsetilladelse for amerikansk bundne ansatte, arbejdsgivere og iværksættere. Der gælder adskillige vigtige begrænsninger for den forretningsaktivitet eller arbejde, der kan udføres på ESTA, og derfor skal rejsende nøje gennemgå ESTA-kravene for at sikre, at deres rejsemål er tilladt.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA