ESTA hjemmesideproblemer

Udgivet: Apr 23, 2019, Redigeret: Jul 25, 2019 | Tags: ESTA Website Problemer, ESTA Application

ESTA hjemmesideproblemer er sjældne, men kan være frustrerende for rejsende med stramme tidsfrister. Tekniske problemer med hjemmesiden er uløseligt forbundet med ethvert onlinesystem, især dem der har et stort antal brugere. Selv om ESTA-systemerne opretholder en høj oppetid på over 99%, udfører Customs and Border Protection (CBP) typisk nødvendige opdateringer på ESTA-hjemmesiden i weekenderne, oftest lørdag morgen GMT.

Nedbrudsperioder på ESTA-hjemmesiden kan vare alt fra en til ti timer. Desværre gør disse udfald det umuligt for rejsende at opnå godkendelse inden kommende rejser til USA. Hvis du oplever ESTA-hjemmesideproblemer eller tekniske problemer, kan du prøve følgende:

a) Ryd din browser cache

b) Gå tilbage til ESTA-hjemmesiden

c) Prøv at ansøge igen

Hvis ovenstående trin ikke virker, skal du prøve at anvende en anden internetbrowser, computer eller selv sted, f.eks. på dit arbejde eller andet sted med en sikker og stabil internetforbindelse. Alternativt kan ansøgere også prøve at anvende en mobilenhed, der er forbundet til 3G, 4G eller 5G. Hvis ovenstående ikke virker, skal du kontakte din flyselskab eller rederi for hjælp.

CBP udfører opdateringer på ESTA-hjemmesiden af forskellige årsager. Opdateringer er nødvendige for at sikre, at teknologien, der understøtter ESTA, er fuldt funktionel. Dette omfatter sikring af betalingsprocesser, dataopbevaring, dataovervågning og andre funktioner som understøtter de vedvarende krav fra rejsende fra hele verden, samt adressere eventuelle sikkerhedsproblemer, der opstår omkring rejsende, der besøger USA. En opdatering kan f.eks. indeholde yderligere felter på betalingssiden for at bekræfte kreditkortbetalinger eller yderligere felter på ansøgningsskemaet, der anmoder om oplysninger om den rejsendes tidligere besøg til et ikke-amerikansk område.

Ansøgere, der ikke ønsker at tjekke ESTA-hjemmesiden løbende, kan anvende en tredjepart, så deres data gemmes og sendes til myndighedernes systemer, når ESTA-hjemmesiden er sikkerhedskopieret og igen er fuldt funktionelt, selvom det typisk koster mere, som rejsende måske ønsker at undgå.

Fordi det er uforudsigeligt, hvornår ESTA-hjemmesiden er ramt af nedbrud, anbefales rejsende at ansøge om ESTA et par uger før deres afrejse til USA. Det er ikke ualmindeligt, at ansøgningerne har en »Pending« status, hvilket kan kræve op til 72 timer behandlingstid, før der træffes en afgørelse. Derfor bør rejsende i det mindste indsende deres ESTA-ansøgning mindst 72 timer før deres afrejse til USA.

Sidst men ikke mindst bør rejsende ikke vente til sidste øjeblik med at søge om ESTA. Rejsende, der ansøger om ESTA 72 timer før afrejse til USA, kan udsætte sig selv for en skuffelse. For at undgå mulige rejseproblemer bør rejsende ansøge om ESTA mindst uger eller måneder før deres afrejse til USA for at tage højde for muligheden for at skulle ansøge om et amerikansk visum, hvis deres ESTA-ansøgning afvises.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA