ESTA for rejsende med flere pas eller statsborgerskaber

Udgivet: Nov 04, 2019, Redigeret: Nov 04, 2019 | Tags: USA-visum, ESTA-krav

Introduktion

At finde amerikanske krav til rejsetilladelse kan være vanskeligt for rejsende, der har et enkelt pas. Hvad med, hvis du er dobbeltborger eller har flere pas? Denne artikel er beregnet til at give oplysninger til personer, der har flere pas og ønsker at lære om krav om visumfritagelse eller ESTA, når de rejser til USA.

Hvad er forskellen mellem et visum eller en visumfritagelse?

En ESTA (elektronisk system til rejsetilladelse) er en visumfritagelse, der giver pasindehavere af visumfritagede lande mulighed for at rejse til USA i besøg på op til 90 dage. ESTA kan søges online. Udfyldelse af en ansøgning tager cirka 10 minutter, og godkendelser gives inden for 72 timer. Således er en ESTA en enkel og bekvem mulighed for rejsende, der ønsker at besøge USA med henblik på turisme, forretnings-, medicinsk eller transitformål.

Hvis du ikke er berettiget til en ESTA, baseret på ESTA-kravene, eller er blevet afvist en ESTA, ville et amerikansk visum være din næste mulighed. Et amerikansk visum kræver udfyldelse af en DS-160-formular, samt deltagelse på et amerikansk konsulat eller ambassade til et interview om din tidligere rejsehistorie og rejseformål i USA. Desuden kræver visumansøgninger yderligere behandlingstid for fysisk at udstede visummet i et pas og sende det tilbage til ansøgeren. Hele visumansøgningsprocessen kan tage alt fra et par uger til flere måneder.

Uanset om du vælger at ansøge om en ESTA eller et visum, skal det pas, du vælger at rejse med til USA, have et godkendt ESTA eller visum, inden din afrejse til USA.

Jeg har statsborgerskab i mere end et land, der er berettiget til ESTA, hvilket skal jeg bruge på formularen?

Du kan bruge dit ønskede pas til ESTA-ansøgningen. Du skal fortsætte med at bruge dette lands pas til eventuelle fremtidige ESTA- eller visumansøgninger og dine amerikanske rejser, da det vil reducere sandsynligheden for eventuelle behandlingsforsinkelser eller problemer, der måtte opstå, hvis du skifter mellem forskellige pas.

Jeg har flere statsborgerskaber, men et af dem er udløbet, hvad skriver jeg på formularen?

Skriv de seneste pasoplysninger uanset udløbsdatoen for eventuelle yderligere pas, du stadig har.

Jeg har statsborgerskab i et land, men jeg har ikke et pas, hvad skriver jeg på formularen?

Hvis du har statsborgerskab i et andet land, men endnu ikke har et pas i dette land, skal du stadig afsløre det andet statsborgerskab, men på ansøgningsskemaet kan du lade feltet 'Pasnummer' stå tomt eller udfylde det med en række nuller, hvis du bliver bedt om det.

Jeg er amerikansk statsborger og har også et pas i et visumfritaget land, hvad skriver jeg på formularen?

Hvis du er en amerikansk statsborger eller pasindehaver, skal du ikke ansøge om en ESTA. Du skal bruge dit amerikanske pas til at komme ind i USA, såvel som når du besøger andre lande.

Konklusion

At have flere statsborgerskaber eller pas kan være forvirrende, når det kommer til at ansøge om visum eller visumfritagelse. For at opsummere, hvis du har et pas fra mindst et visumfritaget land, og et ikke-visumfritaget land, er du berettiget til at ansøge om ESTA. Hvis du er en amerikansk statsborger og har et pas fra et visumfritaget land, har du ikke brug for en ESTA og skal rejse til USA ved hjælp af dit amerikanske pas. Hvis du nægtes en ESTA eller ikke er berettiget, kan du stadig ansøge om et B2-turistvisum eller B1-forretningsvisum.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA