En rejseguide om amerikansk kultur

Udgivet: Mar 29, 2022, Redigeret: Mar 29, 2022 | Tags: ESTA for turisme

USA er et stort land, der består af over 50 stater og mere end 325 millioner indbyggere. Selvom de stadig betragtes som en relativt ung nation sammenlignet med vesteuropæiske lande, har USA en rig forskelligartet kultur og historie. Hver stat i Amerika er unik med hensyn til dens smag, love, temperament og værdier.

Hvis du er rejsende, kan dette være både udfordrende og spændende for dig. Følgende er en kort guide om amerikansk kultur med nogle af de væsentlige ting, du bør forstå, når du besøger landet som turist eller forretningsrejsende.

Geografi, byer og befolkning

Før vi ser på den moderne amerikanske kultur, er det nyttigt at se på befolkningsstatistikker i forhold til landets størrelse. Amerikas Forenede Stater er rangeret som den 3. mest befolkede nation i verden, der kommer bag Indien og Kina. Fra et geografisk perspektiv er det det 4. største i verden

Som sådan spænder det i alt 9 tidszoner og består af i alt 50 stater. Dette inkluderer Hawaii i Stillehavet og Alaska ved den nordvestlige region i Canada.

Den største by er New York City, mens Washington DC fungerer som hovedstad. New York har en befolkning på omkring 9 millioner indbyggere. Andre højt befolkede byer i Amerika inkluderer San Jose, Los Angeles, Dallas, Chicago, San Diego, San Antonio, Houston, Phoenix og Philadelphia.

Dets naturlige landskab er lige så unikt og varieret som beboerne. Fra de rolige Miami-strande til de snedækkede Colorado-bjergtoppe, den frodige skov i Sierra Nevada-bjergene i Californien og de fejende ørkener i Arizona udgør USA's geografi et afgørende aspekt af hver stats identitet.

Som nation er Amerika opdelt i regioner; Nordøstlige USA, Sydlige USA, Midtvestlige USA og de vestlige stater. Hver region har sin egen kultur og smag.

Nationale Symboler

Amerika har mange nationale symboler som hymner, flag, mottoer og segl. USAs flag betragtes som en vigtig del af nationen. Amerika blev grundlagt efter oprør mod Storbritanniens styre. Flaget er gennem årene blevet set som en repræsentation af frihed fra enhver form for tyranni. Det amerikanske flag omtales som Stars and Stripes og har en stjerne for hver af de halvtreds stater samt en bjælke, der bruges til at repræsentere de tretten oprindelige kolonier.

Star-Spangled Banner, som er den officielle nationalsang, indeholder følelsesladede ord, der bruges som en reference til den amerikanske revolution. Både den amerikanske nationalsang og flaget har en intim forbindelse til hinanden.

Amerika har to mottoer. 'In God, We Trust' er det første motto, der blev vedtaget i 1956, og det henvises der også til i det sidste vers i landets nationalsang. Dette motto er en erstatning for det tidligere uofficielle latinske motto 'E Pluribus Unum', som når det oversættes simpelthen betyder 'Én for mange.' Det latinske motto er stadig til stede i landets store segl.

The Great Seal of the United States henviser til et seglstempel, der anvendes af den føderale regering, når den godkender dokumenter. Det kan også findes på militære insignier, flag og amerikanske pas. Den forreste del af seglet har en amerikansk ørn, der ses med et skjold over brystet.

På den ene side holder ørnen en olivengren, mens den på den anden holder 13 pile. Dette er en symbolik, der indikerer at landet favoriserer fred, men at det altid er klar til at gå i kamp. Seglet har også 13 stjerner, 13 pile og 13 oliven, der er beregnet til at repræsentere de første 13 stater i landet.

Seglets bagside har en pyramide, der i sin zenit indeholder et øje i en trekant. Dette særlige øje kaldes forsyningens øje og anses for at repræsentere Guds øje. De to sider af det store segl er præget i landets valuta.

Diversitet

USA kaldes ofte en smeltedigel. Dette skyldes, at dets beboere kommer fra forskellige kulturer og baggrunde. Der er således forskellige traditioner, værdier og overbevisninger blandt amerikanske beboere.

De skikke, som amerikanere praktiserer, varierer fra familie til familie og region til region. For eksempel, hvis du bliver inviteret til en cookout i Texas, kan det betyde, at du deltager i en grillkonkurrence i en lokal park; i Californien kan dette antyde at grille ved stranden, og i New York City kan det betyde at deltage i en blokfest midt i byen. Du skal derfor prøve at opleve de forskellige traditioner, som dit værtssamfund tilbyder.

Religion

Mens religion ikke spiller den samme rolle i Amerika som i mange andre lande, identificerer mange indbyggere i Amerika sig selv som kristne. Det er også vigtigt at bemærke, at ca. en fjerdedel af befolkningen hævder ikke at have nogen religiøs tilknytning.

USA har ikke en etableret statskirke eller en given religion støttet af den føderale regering. Generelt har mange amerikanere tendens til at være private om deres religiøse tilhørsforhold. Som sådan anbefales det at afstå fra at tale om religion med fremmede.

Kristendommen i Amerika er opdelt i protestantisme og katolikker. Protestanter er yderligere opdelt i flere kirkegrupper: Christian Scientist, Baptist, Mormon og Methodist, for at nævne nogle få. Det er vigtigt at bemærke, at kristendommen kommer med forskellige trosretninger, og at amerikanerne støtter forskellige religioner.

Mad

Når det kommer til mad, har maden en tendens til at variere fra stat til stat og region til region. For eksempel er chili gryderetter og fajitas synonyme med New Mexico, mens cheesesteaks ofte er forbundet med Philadelphia. Det er også muligt at finde forskellige køkkener i byerne på grund af den store tilstedeværelse af indvandrersamfund fra Asien, Afrika og Europa. Afhængigt af hvor du bor i USA, kan du vove dig til forskellige byer for at opleve mad, der er inspireret af amerikanske beboere med forskellige kulturelle baggrunde.

Konklusion

Nu hvor du har lært mere om amerikansk kultur, vil du forhåbentlig få større forståelse for landet og dets beboere. Hver af de halvtreds stater har noget unikt at tilbyde besøgende. Således ville det være en fordel for rejsende at have en fleksibel rejseplan for at besøge flere stater.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA