At rejse til USA med mindreårige

Udgivet: Oct 28, 2019, Redigeret: Oct 28, 2019 | Tags: Familie ESTA, ESTA for mindreårige

Introduktion

Forældre og værger skal være opmærksomme på begrænsninger, når de rejser til USA med en mindreårig eller et barn. I den amerikanske immigrationslov betragtes et barn som et individ, der er under 18 år. Customs and Border Protection (CBP) kræver, at der leveres dokumentation, så børn der rejser til USA, gør det med viden og/eller samtykke fra barnets forældre eller værger.

Hvilken dokumentation skal jeg bruge som enlig forælder eller værge, der rejser med et barn til USA?

Følgende er en liste over dokumentation, som CBP kan anmode om ved grænsen:

1) Barnets pas - et gyldigt og fuldt pas fra barnets hjemland skal fremvises, hvis barnet ikke er en amerikansk statsborger og ankommer fra et internationalt land med fly.

2) Samtykke - Hvis et barn ikke ledsages af begge forældre, skal den enlige rejsende eller forældre/værge have en note underskrevet af begge eller en enkeltstående forældre. Brevet skal indeholde navn(e) på forældre, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, samt oplysninger om barnets rejseplan og rejseaktiviteter, formålet med aktiviteterne samt anerkendelse og tilladelse til at den rejsende forælder eller værge må rejse med barnet. Samtykkebrevet bør ideelt noteres af en offentlig notar, der har været vidne til underskrifterne fra forælderen.

3) (valgfrit) Dokumenter, der viser forældremyndigheder, fødselsattester, dødsattester, adoptionspapirer - Hvor der er relevant kan voksne, der rejser med et barn, også give yderligere dokumentation til at støtte deres ret til at rejse med barnet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har dokumentation, der viser min ret til at rejse med barnet?

CBP har ret til at tilbageholde den rejsende forælder eller værge, indtil de er klar over omstændighederne. Hvis en af forældrene enten er afdøde, eller den ene forælder har hele forældremyndigheden, vil anden dokumentation, såsom forældremyndighedsafgørelser, fødselsattester med den ene forældres navn eller dødsattester fra den anden forælder, hjælpe CBP-embedsmænd med at bestemme arten af barnets rejsesituation.

Konklusion

At rejse til USA med et barn kræver at enlige forældre eller juridiske værger medbringer yderligere dokumentation vedrørende deres rejser med den mindreårige. Sådanne dokumenter kan være samtykke breve fra ikke-rejsende forældre, eller dokumenter såsom en domstols forældremyndighedsafgørelser, fødselsattester og andre juridiske dokumenter, der hjælper med at fastlægge den rejsende forældres eller værges ret til at tage barnet med over den amerikanske grænse.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA