Ansøgning om en ESTA, hvis du lige har skiftet navn eller er blevet gift

Udgivet: Jan 29, 2021, Redigeret: Jan 29, 2021 | Tags: ESTA-støtteberettigelse, ESTA pas, Post-dateret pas

Nygifte rejsende, der planlægger at besøge USA ved hjælp af en ESTA, skal være opmærksomme på, hvordan ændring af navne eller ægteskab kan påvirke, hvordan de udfylder deres ansøgning, især hvis en rejsende har ændret navn eller venter på et nyt pas. Den følgende artikel indeholder oplysninger om at ansøge om ESTA med et efterdateret pas og hjælper ansøgere med at undgå almindelige problemer.

Hvad er et efterdateret pas?

En person, der vil gifte sig og planlægger en rejse i udlandet efter ceremonien, kan ansøge om et efterdateret pas, der udstedes i deres fremtidige gifte navn, før brylluppet faktisk har fundet sted eller ægteskabet er registreret. Du kan rejse med dit eksisterende pas i dit originale navn, men det anbefales, at du medbringer en kopi af dit ægteskabsbevis og også kontrollerer, at det pas, der er udstedt i dit navn, vil blive betragtet som gyldigt af det land, du rejser til.

Sådan får du et efterdateret pas

Det absolut vigtigste, når du ansøger om et efterdateret pas er at give det nok tid. Ideelt set skal du ansøge ca. tre måneder før dit ægteskab, for at give mulighed for problemer i processen, for eksempel hvis din ansøgning falder sammen med en periode med øget efterspørgsel. Hvis du gemmer det til sidste øjeblik, er din bedste mulighed at rejse med dit eksisterende pas og ændre dine dokumenter til dit gifte navn efter din hjemkomst.

Hvis du er ved at løbe tør for tid, men stadig vil have et pas i dit nye navn, kan du betale det ekstra gebyr for en Fast Track-tjeneste, hvis det er tilgængeligt. Ved at bruge en hurtig service kan du modtage dit nye pas inden for en uge eller mindre.

Yderligere implikationer at overveje

Afhængigt af din individuelle situation er der et par yderligere punkter, du kan overveje, som kan påvirke din beslutning om at ansøge om et efterdateret pas.

  • Udgift - Hvis du har mange år tilbage på dit eksisterende pas, er det værd at huske, at et nyt vil koste 995 kr. for danske pasindehavere.
  • Andre rejseplaner - Da dit nuværende pas skal overgives, når du indsender din ansøgning, og dit efterdaterede pas ikke er gyldigt før efter dit ægteskab, vil du ikke kunne rejse til udlandet i mellemtiden.
  • Hvis brylluppet bliver aflyst - Hvis brylluppet aflyses af en eller anden grund, skal du returnere det efterdaterede pas til paskontoret og ansøge om et nyt i dit originale navn igen.
  • Dobbelt statsborgerskab - Hvis du har et ikke-dansk pas på grund af dobbelt statsborgerskab, skal navnene på begge stemme overens. Hvis de ikke gør det, skal du få oplysningerne på dit ikke-danske pas ændret, før du ansøger om et efterdateret dansk pas.
  • At blive gift i udlandet - Du kan ikke ansøge om et efterdateret pas, hvis du gifter dig i udlandet, fordi du har brug for et pas i dit originale navn for at starte og afslutte din rejse.

Kan jeg ansøge om en ESTA med et efterdateret pas?

Danske statsborgere, der har ansøgt om et efterdateret pas, kan ikke ansøge om en ESTA, indtil passet bliver gyldigt den dag, brylluppet er registreret. Hvis du ikke har tid nok mellem vielsen og du ankommer til lufthavnen, anbefales det, at du beder en slægtning eller en ven om at ansøge om en ESTA på dine vegne.

Hvis en borger i et andet Visa Waiver (VWP) land har fået tilladelse til at rejse til USA, men derefter ændrer deres navn, for eksempel på grund af skilsmisse eller ægteskab, skal de ansøge om en ny ESTA-tilladelse, før de rejser. Ansøgere rådes til at ansøge mindst 72 timer før deres rejse, men forskellige omstændigheder kan gøre dette upraktisk.

Kan jeg bruge mit pas med mit tidligere navn?

Hvis du har et pas i et tidligere navn, men skiftede  navn af hensyn til ægteskab eller skilsmisse efter det blev udstedt, er du berettiget til at indsende en ansøgning under dit tidligere pasnavn og nummer. Din ansøgning skal indgives under det navn, der vises på passet, men når du besvarer spørgsmålet om, hvorvidt du er kendt under andre navne eller aliasser, skal du udfylde formularen med det nye navn. Du kan rejse med et pas i dit tidligere navn og en billet i dit nye navn, men du skal medbringe eventuelle juridiske dokumenter såsom dit ægteskabsbevis eller skilsmissepapirer for at bevise forbindelsen mellem navnet på dit pas og dit nye navn.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA