Visum til Nevada

Udgivet: May 01, 2019, Redigeret: Jul 25, 2019 | Tags: USA Visa Krav, US Visa ansøgning, USA Visa

Indledning

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan personer, der rejser på forretnings- eller turistrejse, får ESTA eller visum til Nevada.

Visum- og ESTA-oversigt

Før du ankommer til Nevada fra et andet land, skal du sørge for at forstå visumfritagelsesprogrammet (VWP), og hvordan det virker. I princippet tillader VWP borgere fra det deltagende land at rejse til Nevada uden visum i 90 dage eller derunder, men disse personer skal opfylde visse krav, før de rejser. Kravene omfatter at have et gyldigt elektronisk pas under din rejse til og fra Nevada. For at kunne rejse uden visum skal du også opnå godkendelse via Electronic System for Travel Authorization (ESTA), inden du boarder dit fly eller skib. Du skal også flyve med et godkendt luftfartsselskab og have en tur-retur billet, der angiver, at du har en returbillet fra et land hvor som helst uden for USA.

Du kan også få et turistvisum til Nevada. Et turistvisum er også kendt som et kategori B visum. Du skal udfylde et ansøgningsskema kaldet DS-160 og have et pasfoto. Du skal også planlægge et interview, som normalt finder sted på det amerikanske konsulat eller ambassade i dit land, hvor du bor. På tidspunktet for planlægningen af din ambassadeaftale skal du betale ansøgningsgebyret for DS-160 på $160 USD, som ikke kan refunderes.

Når du planlægger din rejse til Nevada, skal du huske, at du ikke må arbejde for en amerikansk arbejdsgiver, mens du rejser på et kategori B visum eller ESTA.

ESTA-visumfritagelsesprogrammet (ESTA)

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumfritagelsesprogrammet er designet til at lette adgangen til USA for pasindehavere fra visumfritagelseslande uden at skulle ansøge om visum. Enhver, der har til hensigt at besøge Nevada i en periode på færre end 90 dage, hvad enten det gælder til forretnings-, turist- eller gennemrejse samt modtagelse af lægebehandling, kan kvalificere til ESTA-visumfritagelse. En ESTA-visumfritagelse gælder i op til to år efter udstedelsesdatoen eller datoen for udløb af den rejsendes pas, alt efter hvad der kommer først. Der skal være opfyldt nogle yderligere krav for, at en person kan være berettiget til ESTA-visumfritagelsesprogrammet, disse er som følger:

Tilladte forretningsformål

  • Rådgivning med forretningsforbindelser
  • Deltagelse i en professionel, forretnings, videnskabelig eller uddannelsesmæssig konference eller konvention
  • En uddannelsesperiode, der ikke overstiger 90 dage, og for hvilken du ikke modtager vederlag (med undtagelse af eventuelle ekstraomkostninger under dit ophold)
  • Forhandling af en kontrakt

Tilladte turistformål

  • Turisme og fritid
  • En ferie
  • Besøg hos familie eller venner
  • Modtagelse af lægebehandling
  • Deltagelse i sociale arrangementer arrangeret af tjeneste-, broderskabs- eller sociale organisationer
  • At deltage som amatør (hvor der ikke modtages betaling) i sports-, musik- eller lignende konkurrencer og arrangementer
  • At deltage i et kort studieforløb til rekreative formål, der ikke tæller som point til en grad, som f.eks. et 4-dages kunstkursus, mens du er på ferie

Ikke-tilladte rejser i henhold til visumfritagelsesprogrammet

  • Akademiske studier, der tæller som point til en grad
  • Betalt beskæftigelse
  • Arbejde som udenlandsk journalist, uanset om det er tv, presse, radio, film eller andre medier

Yderligere krav

  1. Besøgende skal i henhold til ESTA-reglerne være godkendt til at rejse uden visum til USA i enten turist- eller forretningsøjemed (ESTA er Department of Homeland Security (DHS), Customs and Border Protection's (CBP) automatiserede online-system, der bestemmer, om en person er berettiget til at rejse ind i USA).
  2. Kun personer, der rejser på en godkendt returrejse med enten fly eller skib, kan rejse ind i USA med en ESTA.
  3. For at blive godkendt til en ESTA må en person ikke tidligere være blive nægtet adgang ved grænsen, så enhver, der har fået en tidligere visumansøgning til USA afvist, er ikke berettiget.
  4. Du skal være i besiddelse af et elektronisk pas.

Forretningsvisum, turist- og besøgsvisum

Personer, der ikke er berettiget til ESTA, eller som planlægger at forblive i USA i længere tid end 90 dage, skal have B2 turistvisum, B1 forretningsvisum eller B1-B2 besøgsvisum. Dette er forskellige kategorier af besøgsvisa, klassificeret efter årsagen til besøget.

  • Kategori B1 - gælder for personer, der rejser i forretningsmæssigt øjemed, holder møder med forretningsforbindelser eller afvikler en ejendom.
  • Kategori B2 - gælder fritid, turisme, ferier og andre grunde til besøget.

Ansøgning om et visum

Når man ansøger om visum, er der en fast procedure, som skal følges. Proceduren kan variere afhængigt af dit bopælsland.

  1. For det første skal online-ansøgningsskemaet DS-160 udfyldes. Når ansøgningen er gennemført, kommer du til bekræftelsessiden. Du skal udskrive denne, da det er vigtigt, at du har den med dig til interviewet.
  2. For det andet skal du bestille tid til et interview. Du skal aftale tid til et interview om et visum hos den amerikanske ambassade eller konsulat i dit bopælsland. Derefter skal du vente på at blive ringet op af ambassadens visumofficer. Der er ingen fast tid, som du vil modtage et opkald fra visumkontoret på. Det kan ske til enhver tid og afhænger af faktorer som visumkategori, din lokation og tid på året. Derfor anbefales det, at du ansøger om visum i god tid.
  3. Medsend de påkrævede dokumenter: a) et gyldigt pas, b) bekræftelsesside for DS 160-skemaet, c) kvittering for betaling af ansøgningsgebyret d) et lignende foto

Efter interviewet vil visumofficeren afgøre, om du er berettiget. Udover dit visuminterview kan du blive bedt om at indsende ekstra dokumentation, hvis det er nødvendigt, så det anbefales at være forberedt på dette. Når dit visum er blevet godkendt, skal du betale det gældende udstedelsesgebyr for dit visum, hvorefter du inden for kort tid vil modtage dit pas og visum.

Nevada rejseinformation

Folk fra hele verden rejser til den international berømte "Verdens underholdningshovedstad". Det er naturligvis Las Vegas som ligger højt på listen med sin voksen underholdning, fancy kasinoer, natklubber og restauranter.

Blandt de populære kasinoer, der er værd at besøge, er "The Mirage" med det frodige tropiske kasino, men på grund af vulkan i udbrud, der spyr "ild og lava"-shows om natten. "Bellagio" er et luksuriøst resort med vandfald, der danser til musik. Vil du rejse til et andet land? Så prøv at tage på "The Venetian", et resort og casino med italiensk tema, hvor du kan tage en gondoltur gennem Italiens gader! Ja, i virkelig gennem hotellets faciliteter, som er fantastiske. Uanset hvor du ser dig om i Las Vegas, finder du et af mange "tema"-kasinoer, hvor du kan prøve lykken ved spilleautomaterne. Glem ikke at se et af de mange shows, som tilbydes i Las Vegas, herunder den populære bror og søster-duo: "Donnie & Marie". Der er andre aktiviteter i Las Vegas-området, som ikke kun er begrænset til spil, shopping eller "alt hvad du kan spise"-buffeter.

Konklusion

Nevada har masser ørken, som ligger klar til at blive udforsket. Camping, vandreture, fiskeri og sejlads på den nærliggende Lake Mead er nogle af de udendørs aktiviteter, man kan nyde. Føler du dig mere eventyrlysten? Du kan prøve en tur i en luftballon, eller hvad med at prøve Richard Petty's nybegynderoplevelse og tage en tur i racerbil. Hvad med et besøg på den populære History-kanals tv-show "Pawn Stars"? Måske er du heldig at se det blive optaget. Der er masser af ting at foretage sig i Las Vegas udover spil, shows, shopping og natklubber, som imødekommer alles smag og budget.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse til rejsende, som besøger USA enten via fly eller sørejse i under 90 dage med henblik på turisme, gennemrejse eller forretninger.

Ansøg om ESTA

Tweets